Ženski svet

РАЗНО.

нице Коњовићеве; г. г. Дра Милана Кирјаковића ; Фрање Гаала и других. По овом лепом програму и овим изврсним суделовањима, можемо судитњ, да ће и ова аабава као и све досадање у ,Суботици, бити велинчанствена. Новосадкиње. Добротворна Задруга Српкиња у Нов. Саду обдарила је о св. Николи пр. год. преко 50 женске деце из основие и више девојачке школе. Набавила је 49 пари ципела, 32 ком. вунених марама, 13 к. чараиа п 72 метара зимска што Фа.

Краљица Наталија доlила је децембра месеца ирош. г. из Бијарица своме узвишеном сину Краљу Александру у госте, да проведе божићне празнике и зиму. Нов епископ. Наша нравославна црква добила је у будимској дијецези новог енископа, досадањег проту будимског г. Јеремију Мађаре вића, врло поштованог и уваженог свештеника нашег. Повнавајући екромпост и родољубље овог сад ирвосвештеника можемо казати, да је и црква и школа добила у њему савесна и добра оца и старатеља.

ПЕСНИШТВО.

МОЈЕ ЖЕЉЕ.

ЋЕРЦИ У СПОМЕНИЦУ.

лргто, вто, ново лето У госте нам дође ... Оно старо/ де, још мало, П’онда би и нрође... А са новим летом ево Мојих скромних жеља: Свима cpefie. пуне epef!e } Здравља и весеља ! . . . А на особ „ фрајли и желим Туце удварача, И по једно срце, — бар од Медених колача. А „ штуцерку “ сваком желим Иорцију стрплења, Кад већ дође доба страсна Срцозаљубљења.

Београд.

Весело гредеш меком стазицом, Крај родителш цвећем посутом Млађана душа високо смера Срце ти бујно препуно жеља. Ако те кадгод срећа омане, Са нута твога цвећа нестане,

1892.

(Т/ТјГ натратке : жени желим, Да донесе рода, Оно, што је још од Еве, Сне до данас мода!) А мумев ма желим онет Уз иослушност иара, Јер им, кажу, ово кућни Мир и љубав ствара... Уредннштву овом желим Абонента нрави, (А не оних, с којих књига У злу себе дави.) А што само.н себа желим, Нећу ни да кажем... (Хасне није, па све ако У глас заномажем!)

Др. Казбулбуц.

Не ронтај, нит’ куни удес црни, Не клони духом, нити носрни. Не заборави Срнкиња да си : И буди скромна, то српкињу краси, Српски сноси јаде, Српски певај, Српски, кад буде, гаји нараштај ! Марија.

Бр. 1. ЖЕНСКИ СВЕТ.

11