Ženski svet

Бр. 1.

М. Београд. Послати рад је слаб, почетни рад. Не може се штампати,

С. 0. Инсбрук. Примили смо чланак и штампаћемо га кад на ред дође. Лист ћемо Вам од 1 броја редовно слати.

Исправак.

У последњем 12. броју нашег ласта од прошле године на стр. 280. стоји, да је Девојачки Соко у Новом Саду изабрао за благај ника: г-ђицу Драгу ЦвејићКостићеву, а треба Драгу Савић Цветићеву. Молимо, да се ово исправи.

У последњем 12, броју нашег листа, погрешно су штампане стране. Од 274. прешло се на 279. те многи суде, да су изостале 4 стране, а нису, него је то рачунато на садржај листа, који је том броју прикључен.

Позив на претплату.

Овим бројем отпочињемо у име Божје своју 23. годину. Колико је наш лист својим радом и правцем погодио жељу и потребу наших читалаца, по. казује најбоље та околност, што му је одзив све бољи а сарадници све чешћи, особито из круга наше женске интелигенције. Стога се надамо, да нас наши претплатници неће напустити ни за ову 1908. год. и чак се надамо, да ће оне и проширити круг зиталаца међу својим пријатељицама, Срамота би било, да овај једини женски лист с ове стране не украшава сто сваке српске интелигентне домаЋице. Цена му је тако мала, да се ниКо на то не може изговорити. Можемо слободно рећи да је ово најјефтинији лист у целој српској и хрватској књижевности, а рад су му похвалили Сви наши ово- и онострани листови.

Учтиво умољавамо дакле све досадашње претплатнике, да се не самом за идућу годину претплате него и да У кругу своке пораде, да сеи други претплате, који до сад нису то учинили; а ми ћемо се трудити, да их задовољимо корисном поуком и лепом забавом као:и досада. Само молимо, да се не одуговлачи претплата кроз целу годину као до сада, него да нам

ЖЕНСКИ СВЕТ

(траов

се у току прва 3 месеца пошље за целу годину, а цена је означена на оглављу листа. Вересију не можемо даље водити и зато ће досадашњи претплатници примити само прва 3 броја, па ако за то време не пошљу претплату обуставиће им се лист од 4. броја почињући.

Ко не мисли и даље држати лист, молимо да нам одмах 1. број врати, да не чинимо излишна трошка.

Овом приликом честитамо свима нашим претплатницима, скупљачима и сарадницима Нову Годину и остале празНике. Уредништво »Женског Света“.

Књижевне вести.

У штампарпји деоничарског друштва „Браника« може се добити књага

Певеста Варвара

ПРИПОВЕТКА. С руског превео Стеван (С. Илкић. Цена 1 круна.

У овој приповетца И. Н. Потапенка веома занимљиво се ивноби живот калуђера Мелентија те је с тога топло препоручујемо читалачкој публици.

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ

УСПОМЕНА Ке

ИЛУСТРОВАН ДЕЧЈИ ЛИСТ ЗА 1907. ГОД.

Петнаест пуних година навршило се како излавп „Споменак“.

„Споменак“ је препоручен од „Главног Просветног Савета“ у Србији, од Епархијског Школског Одбора у Темишвару