Ženski svet

ка нашег листа, од којих иде један г-ђици Ми лици Торбици у Срб, а три овдашљим ученицама српске више девојачке школе: Марти Кне жевићевој, ученици IV. разреда, Марп Мешикогиевој и Вукосави Црнојачкој, ученпцама 111. разреда. Г ђа Александра Недељков Ђорђевибева, поседница из Сирига претплатила је два примерка нашег листа за две добре приправнице сомбор ске учитељске школе, који се шаљу г-ђицама: Вукосави Писаревибевој и Емилији Путниковој, приправницама 1. године. Госпођине Анка и Милица Луњевица,\l3 Гор. Милановца, сестре рано преминулог иесника и нашег сарадника Владе Луњевице, у част и спо мен љегова рођендана (23 фебруара) претплаEyiy један примерак нашег листа за одличнога ученика IV. раз Драгутина МатијезиНа из Гор. Милановца. Г-ђица Софија Кнежевиб, учитељица у Окучани платила је јецан примерак нашег листа за једну сироту ученицу у спомен своме куму пок.

Василију Коггсшантиновибу протопресвитеру срем. карловачком

Објашњење

Осећамо потребу, да објаснимо нашим читаоцима случај који се збио с 1. бројем нашег листа кад је донео у исто време смртни догађај првенца наше сараднице, гђе Драге ЛончарТрбојевпћ и љену приповетку »Божиб«. Приповетка је већ била сложена и у листу преломљена, кад се догодила несрећа са дететом, те није било времена, да се изостави и другом замене. Молим да се овај догађај узме на знање.

Одговори.

Поштину (П.) Песме политичког садржаја не могу имати места у напгем листу. Р. М. К. (Београд). „Јадранско Море" може подпети, а песма је слаба. А. 111. (Београд). Слабо је, не могу примити. Ђ. Ш. (Цетиње). Није за јавност. Поздрав! Б. Ш. (Бихаћ). Немамо времена за одговоре. Што је добро примићемо што није, у копг.

48

Штампарија деоничарског друштва Браника у Новом Саду

ЖЕНСКИ СВЕТ Бр. 2

10 ЋЛ ПОМОДНЕ РОБЕ јМашпје Дебп n Јруга НОВН САД, главна пијаца у згради хотела Јелисавете. 'PI Наше ексквизитне новине за проле Ену сезону 1912. стигле су веЕ у особито обилном избору, и то само специјалитети из најзнаменитијих фабрика. Наш нови лагер пружа поштованим дамама прилику, видети много интересантне ствари за овогодишњи смер моде. Зато нек нико не промаши прилику, а да не прати пажњом наше излоге, где Ее бити изложене само сезонске новине (Saison Nouveante). Специјалитети у блузама, жипонима, фином женском рубљу. Потпуне опреме за невесте. Мустрице на страну драговољно шаљемо бесплатно и франко.