Zvezda

Стр. 488

3 В Е 3 Д А

ЗАИИМЉИВЕ СИТНИЦЕ ®а«Мати XX века. •— Шта си данас радида? нита муас Ж(!иу. — Данас сам била веома иаузета. одговори жена: у 9 пас. пре иодне била сам на иредавању г-ђе А. Читала је „0 архитектури на Жарсу", што си требао чути, дивно јо било предавање, иосле којег је професор Б. говорио „0 инсектима у централној Африци", нјто је такође било врло занимљиво. — Берујем, примети муж. У 11 час. била сам, продужи жена, на скупу „Теозофског клуба", а у 11 и по час. одем у седницу уиравног одбора друштва за цоправку убилаца. У 12 час. доручковала сам код г-ђе В. те смо после заједно отишле на нозоришиу пробу Ибсеновог друштва. На путу кући нашој наиђем на једно нрекрасно дете, баш пред нашим станом. Морала сам га пољубити, тако је то леп дечко био! Ах, кад бих знала чије ли је то дете! — Је л' имало плаву косу? пита муж. — Да. — И плаве очи? — Дивне плаве очи. — А у прљавом капутићу? — Да дете беше врло нечисто одевђно. — Онда знам чије је то дете. Кажи ми, молим те, чије је? — Па наше. Заљубљегси и изјаве љубави. — Један енглески лист доноси ову врло интересантну и ориђиналну статистику: У 100 случајева 26 мушкараца загрле девојку кад јој пзјаве љубав, разуме се, ако девојка то дозволи. Од прилике 67 мушкараца пољубе изабрану у уста, 4 од 100 у образ или косу, највише 2 задовоље се само тиме што пољубе предмет л.убави у руку. Најмање 72 заљубљених притисну руку дотичне лепојке на своје срце, V 14 њих стегне се грло при говору, а 9 кажу, после дубоког уздаха: хвала Богу кад се и то сврши! Само оедморица изјаве да су најсрећнији нод сунцем, а петорица не могу за ирвих десет минута по учињеној изјави љубави ни речи да проговоре. 10 иак од 100 отворе више иута уста, па их опет склопе не могавши отночети разговор. — Што се тиче нонашања женских у таквим приликама, статистичар утврђује: да се 81 од 100 одмах баци мушкарцу у наручје, 68 њих сакрију поцрвенело лице од стида, наслонивши главу на раме заљубљеног, а највише једна дозволи да је он спусти у паслоњачу, по^аћепе ако је наслоњача при руци. Више од 50 на 100 женских склопе руке за потиљак мушкарцу, од прилике 6 њих нусте неколико суза, а 44 баш плачу кад им се изјави љубав, а ни саме не знају зашто. Једва 4 од 100 девојака заиста се изненаде кад им зал^убљени срце своје открије, али више од 80 извесно су у напред знале да ће то наступити. Мора човек. — Зар ћеш се заиста потурчити ? Морам! — Зашто ? — За то што се морам са неколико богатих девојака у један мах оженити, јер имам толико дугова, да их само на тај начин могу исплатити. *

Број 61

Иа ннваљинање нријнтеља да иротора и:( земље једног чопека, ко.јн га клепегаше, Фнлип Маћедонгкн одговорп: То нећу учииитн, јер бп оп онда ишао од места до мсста да ме кленета. * Кад је Фокнјон нриметпо, нрн једном јавном говору, да му слушаоци ирсдлог иотиуио одобранају, окрете се нријатељпма п унита и.ч : да ппеам што, у нвзиању, штетво саветовао? * Ппрусе је победно 1'пмљаие у двс битке, алн је у томе велнке губптке претрпео: Још једна оваква бптка, узвпвну оп па смо нроналп ! * Како јс Демосгеи уиорпом Фокнјоиу казао, да ће га атпњанм убнти кад се разјаре, он му је одговорпо: Мепе ћс убпти кад се разјаре, а тсбе кад се онамете.

БАРОДИО ПОЗОРИШТЕ Г. и Г-ђа Фолер гостоваће у овој недељи у Народном Позоришту, и то г-ђа '1'олер Милес колоратурна невачица на театрима Риги, Карлсрују и Цириху, иеваће у четвртак 17 ов. месеца између чинова, а г. Фолер, њен муж, певаће партију Шамплатреа у Мамзел Нитушу у суботу и гр -ОФа Станислава у Нтичару у недељу. Г. Фолера зна наша публика из раније, кад је био члан нашег нозоришта. Г-ђа Фолер узела јс у свој програм две арије из Травијате и Севиљског берберипа и познату песму Зајчеву Хајл у коло.

Администрација „Звевде" моли све своје дужнике, да дугујуће суме на име претилате до краја овога месеца што пре ношаљу, јер ће у иротивном случају бити принуђена, да од 1 јула т. г. обустави лист свакоме, који до тога дана не би евој дуг измирио. У исто време моле се претплатници „Звезде", којима рок претплати истиче крајем овога месеца, да претнлату за наступајуће тромесечје што | пре обнове. зоружање"

Оадржај : „Ветру завичаја и (иесма). — „Свекрва" (нас/таван). — ^Ретка заручница . — „порба ( (свршетак). — „1 а (наставак), — „Занимљивости". --- „Реаертоар Нар. Позоришта и . — „Од администрације". ВлАСНИК и ЗАСТУП. уред. : Ст. М. Веселиновић. — Парна Радикална Штампарија —-