Beogradske opštinske novine

Год. XXI

191 -

Врој 33

потребе по шесет динара на име награде као члановима комисије за преглед коморских кола београд. општине ради оправке и уверења да ли су добро оправљена. XXIГ По прочитању решења г. министра грађеБина од 13. маја тек. годипе Бр. 3737, по предмету измене регулације Моравске улице, АВр. 5070, ——т- одбор је после потребног обавештења решио: Да ,се прими к знању ово решење г. министра грађевина. XXIII По прочитању акта АБр. 4540, која се оджосе на арондисање 21,24 кв. м. земљишта регулационог ®онда у Господар-Јевремовој улицн имању г. Данила Владисављевнћа, овд. архитекге — одбор је решио: Да се свих двадесет и један кв. метар и двадесет и четири кв. десиметра земљишта регулационог Фонда арондишу суседном имању г. Данила Владисављевића, архитекте, с тим, да г. Бладисављевић за ово земљиште накнади регулационом Фонду по дванаест и по динара од квадратног метра свега две стотине шесет и мет динара и иедесет иара дин. XXIV По нрочитању мишљења комисије за ревизију регулационог нлана: АБр. 4601 по предлогу грађ. одељења за уређење ташмајдана и старог гробља; по предмету измена регулације Мајор Илићеве и Главашеве улице, АБр. 4602 и по предмету регулације Кнез Данилове улице АБр. 2804, — одбор је решио: Да се усвоје ова мишљења комисије за ревизију регулационог илана изјављена по овим предметима. XXV Прочитано је мишљење комиеије за ревизију регулационог шгана АБр. 2803 по предмету измене регулације улице Проте Матеје. Одборник г. 1ома Цинцар-ЈанковиЛ не сдаже се са мишљењем комисије и тражи да се ова улица издведе но раније утврђеном регулационом плану, јер не налази разлог за "одступање од тога гглана. Одборник г. Раденко ДраговиИ изјављује да је ранији регулациони план прављен од ока и да је он једно здо за варош. Не слаже се са предговорником да се варошка регулација изводи по раније утврђеном регулац. илану. Посде тога, — одбор је решио : Да се усвоји ово мишљење комисије за ревизију регулационог плана.

РЕДОВНИ САСТАНАК 18. јула 1603 год. Продседавао предеедник београдске опшгнне г. Никола И. Стаменковић. Од одборника Оили: г. г. Тома ЦинцарЈанковић, Димитри.јо Наумовић,К. Н. Лаваревић, Д. Ђ. Мидовановић, Св. Јанковић, Мих. М. Ђорђевић, Никола И. Димитријевжћ, Дамњан Стојковић, Милош Валожић, Урош Благојевић, Ђорђе Н. Петровић, Р. Драговић, К. Теодооијевић, Д. 1'адић, М. Штрбић, Лазар М.Матић. Бг. Јоган ТВурић, Ј. Коетантиновић, Милан Димић, Љуба Дојчиновић. Деловођ Мих. М. Марјановић I По прочитању акта иследних власти АБр. 6026, 6102, 6104, 6192, 6193, 6194, 6195, 6196, 6203, 6230, 6246, 6247, 6269, 6334, 6335, 6400, 6458, 6462, 6471, 6472, 6483, 6484, 6490, 6491, и 6511, којима се траже уверења о владању и имовном стању извесних дица, — одбор јеизјавио:

Да су доброг владања и сирогног стања: Риста Поповић сарач, Сретен Ђорђевић, књижар, Живко Кузмавовић, бив. каФеџија; да су му непознати: Јован Соколовић, каФеџија, Радомир Костић, скитница, ЈозеФ ШеФер, глачар, Марко Вујић, надничар, Михаило Живковик, трговац, Мг.хаило Ђурић, молер, Живадин Павловић, Андреја Гутвајн, Драгомир Шимшић, и Александар Бошковић, беспосличари Живко Арсић, обућар, Анастас поп-Стевановић, писар, Тодор Стевановић, вратар, Сава Живановић, Фијаиерист, Јанаћко Дели-Чомос, Моша Медина, шегрт, Мемед Нурди, тестераш, Јула Јоксимовић, циганка, Живадин Маринковић, писар, Живан Стојиљковић, надничар, Јоца Белимарковић, коцкар и Арса Поповић, слуга; да су доброг владања и доброг имовног стања: Јанаћко Ђорђевић, предузимач, Михаило Јовић, учитељ, Коста син Светозара Николића, овд. штампара и да су доброг владања и средњег имовног стања: Алекса Петровић, каФсџија, Стана жена Саве Недељкгвића, дворског лебара и Радомир син Саве Недељковића, дворског лебара.

РЕДОВНК САСТАНАК 22. .јула 1901 год. Пррдеедавао председник беогр:1деке опттине г. Н. И. Ста менковић. Од одборника били г. г. Др. М. Радовановић, Д. Тадић. ТЈг. Марко Лек \ К. Теодоеијевић, Дамњан Стојковић, Лазар М. Матић, М. ШтрбиЦ 1Јг Јован Ђурић, Јов. Макеимовић, Никола И. Димитријевић, Љуба Дојчиновић, Мих. М. Ђорђевић, Милош Валожић, Дим. Наумовић, Св. Јанковић, К. Н. Лазаревић. Д. Ђ. Миловановић, А. Шток, Тома Цшшар-Јанкпвић, Ђорђе II. Петровић, Р. Драговић и Ј. Конетантиновић. Днловођ, Мих. М. Марјановић I Прочитани су записници седница држаних 4 и 18 јула тек. године. Председник општино изјављује, да је у седници од 4 ов. мес. на питање одборника г. Јована Смедеревца упућено му у седници од 27 јува тек. год. односно вршења аотометријских проба на сијалицама уличног осветлења од стране надзорне комисије, — одговорио: да су фотометријске пробе почеле да се врше у почетку месеца марта тек. године када је за то набављен потрсбан матерзјал. Од то доба вршене су фотометријске вробе у разним крајевима и то: у марту 3 пута „ априлу 4 пута „ мају 5 ПЈта „ јуну 3 пута. Тим пробама дошдо се до резултата дг ингензитет ноје^иних лампи варира између 2 1 ј-2 до 20 свећа. Да је надзорна комисија према таквим резултатима проба изрицала према уговору казне друштву. Да је се одборник г. Смедеревац задовољио овим одговором председништва као и да је одбор примио к знању овај одговор. Међу тим то није унесено у записник седвице држане 4 ов. м. Тражи да се прочитани записник од 4 ов. м. у издоженом допуни. По саслушању тога одбор је решио: Да се усвоје записници одлука седница држаних 4 и 18 јула тек. године и и то онај први са овом допуном коју је тражио председник општине. II Председник општине извештава одбор да да ће Њ. К. Височанство наследник престола Ђорђе с Њ. В. Кнегињицом Јеленом и Њ. В.

Краљевићем Ааександром приспети у Београд 28 ов. м. у 6 часова у јутру. Да је од стране вдаде одређен одбор, да се стара о дочеку Њихових Височанстава, моли одбор, да изволи решити, шта све има да уради општина београдска за дочек Њ. Височанстава. По саслушању тога одбор је решио: Да ужи одбор, у који да уђу одборници г. г. Светозар Јанковић, Димитрије Тадић, Милош Валожић и Адолф Шток с општивским судом припреме за дочек Њихових Височанстава све оно, шта буду нашли, да општина београдска за овај дочек треба да учини, па да исти буде што свечанији. Издатак који се буде на то учинио по рачуну који ће овај одбор оверити да се расходује на терет општинске готовине по добивеном за то надлежном одобрењу. III По прочитању акта исдедних власти АБр. 5532, 6544, 6559 и 6302, којима се траже уверења о владању и имовном стању извесних лиц;!, одбор је изјавио: Да су му иепознати : Светислав Ђорђевић, раденик Фабр. дувана, Петар Стевановић, рибар, Владимпр Станковић Стошић б. служигелз беогр. царинарнице и Радисдв Панић, ковач. IV Председник износи одбору на мишљење модбу Благоја М. Мирковића инспектора мин. нар. привреде којом моди за уверење о јлмрсдичном односу. По прочитањуте молбе СТБр. 2795; одбо]) је изјавио мишљење : Да се молиоцу може дати тражено уверење о породичном односу. V По прочитању акта Управе града Београда АБр. 6025, 6288, 6304, 6434, 6520 и 6613, по молбама Љутовида Вајдића, каменоресца, Зарија Стевановића б. поднаредника, Данице Поновића, удове, Мите Деловића, ђака, Јевте Драговића б. нрактиканта и Глаше Станишића врш. дужн. машиновође, због поданства, —одборје изјавио мишљење : Да се молиоцима може по молби учинити ако томе не буду стајале на путу какве законске сметње. VI По прочитању решења суда од 15 јула ов. год. АБр. 6117 о одређеној цени лебу за лругу половину месеца јула тек. год., одбор је примио к знању с одобравањем ово решење суда. VII По прочитању извешћа економног одељења АБр. 6597, — одбор је решно : Да се општински месарски плац с доње стране на Краљевом тргу под бр. V изда под закуп под прописаним погодбама за време од првог августа ове године па до првог маја 190-шесте године Цветану Петровићу овд. месару по гсдишњу закупну цену од две стотине педесет дин. VIII По прочитању извешћа економног одељења АБр. 6088 о закупу зграде пок. Петра Татића б. адв. за канцеларије кварта варошког, — одбор је решио :