Bitef

MALI PRINC

Čežnja za komunikacijom Roden 1944. u zemljoradničkoj porodici, Karlos Medina (Carlos Medina) od 1965-69. studira pozorišnu urnetnost i sociologiju na Cileanskom univerzitetu (Universidad de Chile), u Santjago de Čileu. Prvi angaźman - 1969, u industrijskom gradu Konsepsion (Concepcion); zatim je radio kao jedan od osnivača i glumaca pozorišta Teatro Nuevo Popular. Posle fašistićkog puča u Cileu, emigrirao je u Demokratsku Republiku Nemaćku. Od 1974. do 1976. radi u Teatro Lautaro pri Narodnom pozorištu u Rostoku. Od 1976. do 1980. studira režiju na Institutu za režiju. Od 1980. angažovan je kao reditelj Berliner ansambla. Karlos Medina je oženjen glumicom

Terezom Polje (Teresa Polle) i ima dva sina: Pola (16 godina) i Fransiska (6 godina). Do sada je režirao sledeće predstave; Margarita Naranho Pabla Nerude, zatim Noć vojnika i Zučarani krug u Narodnom pozorištu u Rostoku, Nerudin Sjaj i smrt Hoakina Murijete u Tibingenu (Savezna Republika Nemačka). Majka hrabrost i njenu decu u Novoj sceni u Antverpenu. Na repertoaru Berliner ansambla nalaze se predstave koję je on režirao: Izuzelak i pravilo i Dani Komunę Bertolda Bréhta, kao i njegova adaptacija Malog Princa Antoana cle Sent-Egziperija. Kariöse Medina, vi ste bili glumac. jedan od osnivača Teatro nuevo popular u Santjagu, koji je osnovala grupa mladih umetnika. Oni su u Aljendeovo vreme, služeći narodnoj vlasti, prikazivali napredne komade i programe po selirna, udaljenim mestima širom zernlje i radničkim četvrtima mnogih gradova. Posle fašističkog puča u Cileu, progonjeni od vojne hunte, pripadali ste onoj grupi članova pomenutog pozorišta koja je emigrirala u Demokratsku Republiku Nemačku. Koji su uzroci ove odluke? Razlozi su bili i politički i umetnički.

jugoslovensko dramsko pozorište beograd mall priiic (le petit prince) rcditelj; carlos medina prevod: ivan ivanji adaptacija teksta: jerg michan i carlos medina scenografija: klaus noack kostimi: jasna dragović dramaturg predstave: venceslav radovanović nuizika: marcelo fortin pomocnik reditclja; pola rakić lektor: milivoj popović-madid učcstvuju: branislav lečić (pilot), Ijiljana međeši (mali princ), vladica milosavljcvić (cvet), branislav lečić (kralj, uobraženko, pijanac, poslovni č'ovck, geograf), miša stanković (żmija), vladica milosavljcvić (cvet sa tri latice), zoran cvijanović (lisac, fenjerdžija), marko ajvaz, zoran cvijanović, srđan pešić, vladica milosavljević, jasmina ranković, miša stanković, stevan grabić, (odjek). ličnosti „prologa“ i koreografske tačke tumaće svi članovi grape, muzički citati u predstavi: „caverna magica“ andreasa wollenweidera voda predstave: marko ajvaz organizator: branislav atanacković šaptač: nina odalović prcmijera predstave se prikazuje na bitefu 20. septembre 1984.

36

iiViii