Bodljikavo prase

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Шшм на плаош Рекнала ми фрајла Беба да си — Н мој чика Тошке, остарија одим на куде Саву ил како гу ов- си и излапеја. Па ди су ти очи де викају плажа и да се избањам кад гледаш по сокаци. И там си и уфатим ладовинку и ја си пој- даме оде голишаве салте сас једо сас моје друство. Уфатим пут дну шкуртељку а краци ги голи за уши па ајд да уфатимо трај- какој да су пеливани из циркус... вајн ал океш навалија овеја гу- Голичљив сам на воду ал кад

истине

рави народ, мазноглавасти кава- сам видеја онолке женске и то љери и трепетљике и напрајили све брез кошуљку ја рипну какој ред како да си чекају богојав- жаба с обалу па пуп међу њи а љенску водицу и ја си већ ми- једна ми сас жуту косу збори: спујем у себ шта ми би да тепам — Дићеш бре чича међу пилеали по ову жегу кад тамо доше- тину зар те неје срам? ја трајвајн а ники се не качи због — А што да се срамујем кад зашто си све ови оде на куде ви домакице прајите калабал'к и трке да кибиЦантују дерби и ми резил'к. Ви' бре изазивљете и нас некако улезамо^у транвајн и пој- што си имамо бели мустаћи да домо. Бре, бре што је запарина рипамо у воду главачке и да теи знојење, мување и грдење, му- памо але и за свеЧито се напрака да те уфати ал трајнвајн јури ји лоше, ви има да будите крии праји промају па такој стиго- ве... смо до плажу. Сакупија се бел Таман ја почо ово 3 борење а свет и сви се изврндупили по сун- оне ме ДО ф атише и почеше да це па се паре какој у ама. А ја ув у Ку ју у воду и кад сам видеја проклете Еве ка-

Изнутрице — говеђа душа. Поглед — невидљива рука. Лабиринт — топографски ребус, Нежност — љубав из друге руке. Сателит — веран пас планете (планетино кученце). Шунка — диплома једне свиње. Телефон — аутоматски гњаватор. Нада — цртица спајања између два разочарења. Срећа — најрадије примљена секирација. Скептицизам — громобран илузије. Доброта — наша ствар која другима служи. Израз — излог душе. Посвета — лаж са потписом. Будућност — гардероба нада. Природност — претварање кад у то рвање ја ј е »без грешке«.

изедо многи ^утеци ал неје ме Зоолошки врт — Синг-синг жикој су голишаве уфати ме нека жал због зашто сам напарија очи вотиња . ватра какој да сам добија тре- и ИСТ ераја сам ^еф а знајем си ј а ј е _ кокошка у повоју. скавицу па викнем на куде фрзј- у баво да ће да бидне тараф-та- Сунце — режисер свемира. ла Бебу:

— Уф, мајке, па ово бре неје бањање век је очи парење. Откуд се бре збраше вовлке трепетљике и то све лепотиња и красотиња. Како ги бре неје срам да се оде голишаве пред толку мнозину а фрајла Беба се смеје па си збори:

раф кад си стигнем на куде дом. Сладолед — гума за брисање Има домакица да ми разлупа врућине.

тенџеру о главу ал ако неја ме жал јелбо сам видеја фајду. ваш Тошке

к&зццца вреди него да је професор универзитета. А један мој познаник са плаже има физит-карту на којој пише: Стеван Стбвановић, ..Срећан кибицер". Један од тазе београђана, иначе веле да је инжињер, нигде на посетниии неиа то „инг", које је ознака његове професије, већ просто на просто пише: Јурица Јурић, професор бриџа. Један се опет ветеринар дос&тио па на својој посстници написао: „Стручњак за допинге". Сам се човек хвали да од муштерија не може честито да руча' Долазе даме, џОкбји, ђаци, богаташи и сваки тражи по неки савет или „капљицб". И плаћају људи добро. Али нам машта највише помаже у политици. Видиш тек човка који на карти Србије не ) да нађе Београд, иако зналач излаже светску ситуацију. -Све зна човек, па то ти је1 Нема да иуца и да се збуњује, већ само везе. Додуше, то што он предвиђа не догоди се никад али то је само доказ да ]е човек у малеру и ништа више, а не да, рецимо, не зна. Зна он све као матор, ал его нема среће, јер му догађаји терају инат. Деси се по некад да због тог великог знања и бистрине здглаве ^евиии људи. Али зар ћемо да се зачерамо и за такве ситнице. Главно ]е показати своје знање и шта ће после да буде, то баш и није важио. Ето, такви смо и такви ће се поцепамо.

Биографија — аутобиографија потписана од неке треке особе. Рад — најбољи изговор да избегнеш неки посао. ■ ■ Њушка — лице твоје љубави паша омладина након четрдесет година брака. Живот — скупна дворана смртника. Брада — Адамов салвет. Мозак — сунђер мисли. Истина — микроб који'се одржава у алкохолу. Марљивост — највећа пажња која се употребљава кад хоћемо нешто што боље да погрешимо. Претци — моји издавачи.

Први посао — Изгледаш забринут, Мико? •— Да, Пајо, јесам. Знаш ли ти да бих дао 500 динара дневно ономе ко би бринуо моје бриге уместо мене. — Да, апи где би нашао 5б0 динара дневно да му даш. — Па то би му била прва брига о којој би имао да се бринв. —ОПрофесор каже својој жени: — Данас сам опет негде оставио кишобран. — Како си то приметио' кад Није падала киша? — Хтео сам у љутини да га треснем о земљу, па сам приметио да га немам. ПРЕТЕРАЛА Мали Стевица с прљавим рукама сео за сто. Мајка га изгрди и нареди служавци да му опере руке. После извесног времена чује се дрека из суседне собе: — Мама, мама, Анка ми пере лице!

— Госпон сликару, учиникете — КоЈи Је данас датум? |едну малу поправку. Изглсда мн — Пети. да ова |а|а нису потпуно свежа. — Овог месеца?

—Гле, што си се пепо развио у последње време. Како си то успео да постигнеш! — Па... просто, променио сам тојача. ❖ На ца1 соебрне свадбе

оо т I

— Сећаш ли се, драги, пре двадееет и пет година Ја сам била твоја дактилографкиња. — А ја сам био. твој шеф!

— Сада знам, зашто се назива »висока школа за јахањеа. ;

После седнице професорсног друштва