Bodljikavo prase

$ ЖЕНСКА ПОСЛА

МЛАДА КЊИЖЕВНИЦА: — До сада еам писала за спаау, а сада *у за ноаац. ПРИЈАТЕЉИЦА: — А ком« кеш да пншеш!

ЖЕНСКА ИЗДАШНОСТ Муж и жена за ручком: — Св, драга моја, почв он снистсодлнво. Она га прекиде: — Заиста, добро си ме на то потсетио; данас сам прочитала Једну веома занимљиву статистику — сваки човек унесе у своје тело четири килограма соли за годину дана. Муж (уздахнувши): — Могукно! Али ваљда не у Једном Једином тањиру супе.

ШТО ЈОЈ МИЛО ТО СЕ И СНИЛО Наставница женске гимназије пита: — Надо, стави ми ову реченицу у пасив: »Ја љубив пролеЧоа. Нада се мало замислм, па одговори: — Ја -Ку бити у проле ^е љубљена. — Јеси чуо да се опет спрема редукција чиновника. Припази се, могу Још да те иајуре из иадлештва! — Нема опасности. Ја никад тамо н иа идем.

Он може у ке<фвни и

Два пријатеља разговараЈу: — Јасам толмко снажан, реКи ке Једаи да могу једимм лрстом гвожђв савитм. — НиЈв то ииштв, приматм други. Ја могу Једном руком да претурим воз. — НемогуКио! — МогуКмо Је. Јв сам екрвтиичар. За време вонцерта у салоиу, дм ориЈатммц« разговараЈу: — Зашто, МариЈа затаара очи кад пева? — Да ивс ив види <гако зввамо! О—О Од Једив симпатичне, интвлигентие и модерие дееоЈке чу*, иекн дан, ово: — Како ми Је- жао што са Банетом тако свршило, Ја бих н>ега толико волела! — Разишли сте евТ — Не, веК сам св удала за н.ега. ЗАБОРАВИ НА ЕВУ — Само што више воКа. Човек никада ие може де га Једе како би требало. — Нијв баш сасвим тацо! Оно је издзвало веК много несреКа! — НесреКе? Како то? — Па, када се само помисли на Еву• — Мени Је веК шесдесет година, а ие сеКам се да сам икада слагао. — До, тата, у тим годинама памКење знатно попушта. • Млада домаКица: — Милка, ова су Јаја ужасно ситна. Ви или нв храните довољно кокоши или прерано узимате ЈаЈа. • Она: — Ти си толико уображен и горд као да немаш ни Једне мане! Он: — Сваки човек има мана па и Је1 Она: — Ја, Ја имам само једну, то Је суЈета; могу сатима да седим пред огледалом и да се дивим своЈо) лепоти! Он: — То ти зовеш суЈвта? То Је само бујна машта!

пошта

Момчилу: Кад курјак оматори и кучиКи га за реп уједају. Бори: Покушај са песмама јер то се најмање чита а свако има право да их пише. Станку: Ко Кути тај се мање каје. Рашку: Много је боље радити макар и погрешно, него седети и оговарати. Брани: Да ти није зинула бар за паре, сада би имао 100.000 динара више. Драгом) Трке су хлеб без мо^ тике. Ту изгуби и онај који добије. Столету: Немој да се секираш и срамни стуб је за људе. Младожењи: Лети се тешко добија тазе роба. ВруКина, па се све уквари. Мирку: Твоји цртежи су случајно упали у корпу зато пљуни у руке па испочетка. Студенту — Ужице: Мило ми је што су ужички ђаци тако до-

Сваки друкније Олгица: — Татице, зашто ти мами кажеш: »Стара моја«, а господин Пера јој кдже: »Моја мала девојчице«? —ОЛекар: — Шта вам је? Пацијент: — Ах, господине докторе, не могу руке никако да дигнем изнад главе, а о ногама да и не говорим. Посетилац на изложби: — Ова слика има много сличности са сликама Леонарда да Винчија. Сликар: — Ох1 Није он једиии који ме имитира.

бра деца али ја елм само одговоран ономе који ме је питао.

Илинки: Лакше је данас'удати се него оженити зато ту је моЈ савет да не размишљаш веК га одмах води пред олтар. Куглици М. Н. Петровац на Млави: Ако ти сам ниси устању — « сам тврдиш да си Дон Жуан да јој измамиш неку утешну реч, ја ти одавде могу дати само један савет, а то је да се манеш Дон-жуанства јер то није за т®. бе. Верици — Градиште: Од свих косметичких сретстава црнкама (као и свакој другој жени) најбоље стоје младост и свежина. Ако сте потрошили ове артикле онда избегавајте дневну светлост, на« рочито плажу. ( ' Маци — Ужице: Ако јв оетво хладан на ваше дражи а ви умесите гибаницу (макар и најтању) и ту Ке му се развезати језик. Паули — Бечкерек: У Јулу ст љубав жање а у пролеКе се сеје. Марици — Паланка: Истрљај лице са свежим парадајзом. Док се кожа суши, ти поједи парадајз. МалоЈ Ради — Крагујевац: Да си прво мене питала а после ишла у Шумарице, могла бих ти дати савет. Овако је касно.

После кише

— И ти баш хоКеш да ме убедиш, како си мирно седела клупи крај њега!