Bodljikavo prase

БОДЉИКАВО ПРЛСЕ

1 — Мопим вас, по наређењу мо|е жене, преетаните са хркањем...

<— ПиЈте свако Јутро на гпадан стрмак чашу топпе воде. — Па Ја то пиЈем сввко Јутро, само што моја жена то назива кафом!

— Да, и Једанпут сам био од »дусиевљене пубпике са концерта донешен кући. — Чудна ми чуда! Копико су о/.а мене донепи из кафане куки. 4- е

ЛАКЕ БОДЛ=Е

Грам среке често пута више вреди него ока памети. —ОМного људи иде разним путевима, али се састају на истим 6удалаштинама. —ОИма много лажи које казујемо а да не поцрвенимо — али бисмо поцрвенили кад би уместо њих рекли неистину. —ОБрак је као лутрија: треба доста празних сре^ако да извучеш, док не наиђеш на добар згодитак. Скромност |е наЈлепши накит жене, али се она њиме врло ретко кити. —ОЗаљубљени човек ја као палидрвце: чим се запали одмах изгуби главу. —ОНесреКа никад не долази сама — зато и младожење обично добијају и ташту. —ОКо има среКу, лако може рећи: сваки је човек ковач своје среће.

— Треба ми неколмко туцета бува и стеница. — А зашто! — Хо*у да се сепим, а мој газда зактсва да оставим стан у истом стању, у коме сам га за гекао!

Упоре-ђење

Гоеподин Марић долази кући намрштена лица. — Шта се то догодило?.. пита га супруга. — Малопре, на, улици, Јово ДушкиК није хтео да ме поздрави,

као да нас двојица нисмо Једнаки1.. — Та он је идиот! Вас двојица сте једнаки! .Зар се треба и око тога секирати?.. пита га његова нежна супруга.

За садашње време

— Апа ви маеетро имате бујну машту! ВИДОВДАНСКИ испити

Настало |е ферије и добри ђаци се весело играју, док рђави седе код куКе и плачу. Данас Кемо објавити неке резултате из поједииих школа. У Кумурџиској школи еу сви ђаци показали одличаи успех само је Драган СимиК остао да полаже поправни испит из канталогије. » У школи за трговину и обрт, сви су положили, само двојица полажу поправне испите из Уредбе о ценама, а Брана зајечарац понавља разред. У суфлерскоЈ школи сви прелазе у втарији разред. Ова је школа показала најбољи успех.

У млекарској школи показан јо слаб успех из водених наука, па пошто је цео разред био слаб сви су добили »тројке«. У месареко-кобасичарекоЈ школи уведен је нов предмет »камуфлажа« — зато Ке испити да се одрже тек у јесен. У пекарекој школи су сви ^аци показали одличан успех и као награду добили нове књигв — од Дириса. У футбалско| школи слаб уелех су показали »Баск«, »ОбилиК« и »МитиК«. Они понављају разред, док С. к. Чукарички полаже поправни иепит.

Д а с а м...

— Некад мислио не би ово дочсиао.

ВЕРСЕА

Н Е

/Ок

*

/