Brastvo

ПИ И У и ми ен о ни ЊЕ “"“ , У |. И

49

них винограда , доста трешања и другога воћа, па непосвлушна и неваљала деца одбегну од свога посла, тамо ве крију и проводе време. Ако се којој мајци дете не врати кући, она већ зна да је у Кара-Потоку, и да га тамо тражи.

Испод Призрена, између многих река и извора, најзначајније су на левој обали Дрима, на путу за Скадар: Љума, четири часа од Призрена, и ПИрни Дрим, на 6 часова.

Довде је споменуто само о оним водама, које су на видику Призрену п које имају по нешто значајно на својим обалама, а има још стотинама у овима, поменутим пределима: река, речица и јаких студених извора, који се сви непосредно сливају у Бели Дрим, а о којима, да не бисмо прешли границе свога предмета, не може бити овде говора.

Ту:

Ју този.

Призрен, и ако је овако окружен планинама, опет је тртовини доступан, ва све четири стране. За југоисток полази ее из оног дела Призрена, који се прислонио уза саму планину, и путује се 4—5 сахата, и све на више преко самог дебла Шаре планине, а у исто време, толико се после путује ве друге стране, право на ниже, за Тетово; из Тетова, пак, стиже се све насипом, вардарском долином, до Скопља за 8 сахати, а толики је и таки исти пути до Велеса. Овај

БРАСТВО Д 4

о меље РАК ~

у -а-

РЕ

пе о Пе ~ ува Ја (=

5 а а он аб о