Brastvo

а До. | | +

РУЦИ РРА

=

ПР А

и ћ ф

ЉЕК

„' у

зА.

ла

УјРД" а, % поен и“ Ла а ~ РА . џ а.

247

— Ја смијем, и идем, мој је метериз Ком и Комске планине, а да ме ко прима ја то и. не тражим све дотле док је Комова п Комекијех Планина. Они су ми најбољи пријатељи.

— Добро Миловане, али сепричувај нијесу Комови само твоји мегеризи“). А видје ли коју козу гдје год око пута, нема ми коза па их сад тражим, а бојим се да их нијесу плијенили Тужани и отјерали, јер онп то хоће.

— Ја нађох ] једну но мртву, на сред пута, бијаше почело псето да је једе и ја га отјерах а козу дигох и објесих на бувву. Ето ту горе одмах, нема одавде ни пушкомет, наћићеш ју на оној букви на сред пута, види се. |

— Видим, то су Тужани узели ми козе. Е баш се од њих не може ока отворити. О Богом !

Милован низ ријеку а Веко уз поток ода пођоше.

Веко Илинчић чим је оставио Милована да га овај већ није могао да види окрену и спусти се у ријеку па коритом стрча низ њу, док дође управ на спрам Милована. А Милован бијаше дошао на чисту и отворену једну пољаницу преко сред које пут вођаше к мосту на СОјеверницу, кад иза обале пуче пушка. Нишанио је Веко Илинчић а нишан

је био Милован. Нишанџија погодио је Милована

у десну страну испод ребара и на лијевој страни испаде Миловану Парче од црне утробице, а синџирлија кроз. Милована удари у један дебели граб те и овај доби рану но не паде ни он као ни Милован. Тај граб и данас још стоји, рана му је ваљда.

%) Метериз, значи заклон, шанац.