Bratstvo

— 50 —

с читањем. А надасве четворо, као на колима са четири точка, увдиваше се ум да управља колима. Разметаше и слагаше речи те бу морале показати свој смисао п поучити ум, како 5 одбије од себе оне развратне песме.

Лијепо је хвалити Господа — нема блага које би се с овим изједначило;

и пјевашти ммешу о јами Били нема песме која би се с овом упоредила.

Јављати јутром Мило БОА јео си нас, Господе, удостојио да Те ноћним блењем славимо. Док у ноћно доба. певамо Теби хвалу, а у зору тражимо Твоје лице, објавићемо јутром милост Твоју, а истину Твоју ноћу. Јер безумни, који се у Те не уздају, некорисно се труде сваке ноћи. Додирнушту десет жила на псалтију, = хвалићу Те свима својим чулима и славићу Твоје величанство раттиривши десет прети на мојим рукама.

Јер си ме развеселио, Господе дјелима Твојим сдјела руку. Твојих радује се. (Сва створења извео си речју својом: само је човек дело руку Твојих. Поносан сам, јер си ме саздао; јер сам Твоја китара, обдарена говором и разумом, одређена. да Те хвали у име свега, што си створио речју својом. У звиптен сам, јер сам дело руку Твојих.

Како су велика дјела Твоја, Господе! — а још већи је онај ко их сазнаје. Знадем да су Твоја створења велика и тако сам још већи од свега што ви створио.

Веома су дубоке помисли Твоје. — Шочех да размишљам 0 Теби, али Ти си недостижан. Предубок си мојем духу, препуна тајни ми је мисао Твоја.

Безумник не зна то, — то је онај што шева, пред капијама људи, а не мисли да би му кориснија била, нобна стража да стече живот вечни.

Незналида не разумије тога, _— колико је наша песма лешша од његове. Пушта да му измакне аорте снији део, а хвали таштину.

ни см осшеоде висок у вијек _ јер да јеш вечну награду. |

Јер непријатељи твоји, Господе, гину и расипају се сви који чине безакоње. — Ко таквима пева, превариће се у награди. Ко им пева да их развесели, неће му се труд наградити. Тај се напреже да ништавне људе опева, а не сећа се да Тебе слави. Оставља свете мелодије п служи грешној песми.

Мој“ рог (достојанство узвишујеш као рољл у јоднојрова ја сам шомазман уљем јоа5 дос ти Очи моје плелаше су спасење | воје и уши моје слушале су обећање Твоје.

1 Ц 51 ! 5) +