Ekonomist

МИ

nemarena ali koja je ranije asorbirala dobar dio prometa koji je išao dolinom Neretve.

Kod iraženja da se uvala Ploče izgradi u jednu veliku luku, naglašuje se da se hoće imati Jednu posebnu bosansku luku. Taj zahtjev mogao je imati smisla u bivšoj Monarhiji kad je Bosna bila nešto posebnoga nu danas se nikako više ne može operirati sa lukama za Bosnu, za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i slično, već se mora voditi računa o interesima cjelokupnosti a ovi traže da što više prometa koncentriramo u jednoj već postojećoj luci.

Spomenica sarajevske trgovačke komore upogled izgradnje luke Ploče пауада, da bi u tu luku bio koncentriran čitav izvoz drva i ugljena koji danas ide u svijet preko Metkovića, Gruža i Zelenike pa računa da bi godišnji promet iznašao oko #0 hiljada vagona. Taj kvantum robe uzet je podlogom za izračunavanje rentabiliteta te luke i željezničke pruge koja bi vodila od Metkovića do Ploča.

Medutim u godini 1925 izvoz drva iznosio je:

DreKOMlUKeE Me DO CJ SLAMA VAS RL USA ya A TONA SRE 1.790 vagona

а – ODU ЛИ ит плин те 12.370 да еј КАНЕ а AMNNOKUAS ANA ON пр 22119 за Ukupno......... 16.975 vagona.

dakle daleko manje od po komori predvidenih 25.000 vagona. Medutim sve da se i izgradi luka u Pločama nije time rečeno da jedan dio drva neće ići u svijet preko Metkovića i Dubrovnika, jer teško da će parobrodi koji imaju da ukrcaju samo manji kvantum drva pristajati u luci Ploče, što Je obzirom da ona leži po strani skopčano znatnim gubitkom vremena. Od 15.000 vagona ugljena koliko se predviđa da će ići u svijet preko Ploča, nije u prošloj godini preko južno dalmatinskih luka izvežen ni Jedan jedini vagon pa pravom pitamo, sa kojom se garancijom može tvrditi da će taj kvanium ugljena biti izvežen preko Ploča.

Od stanice Gabele gdje se bosanske željeznice dijele u dva kraka i jedan ide prema Gružu a drugi prema Metkoviću, udaljen je Gruž 106 kilometara, a Ploće bi bile udaljene 25 kilometara pa je prema lome u pravcu Gruž veća udaljenost od 80 kilometara. Pruga Čapljina—8plit bila bi udaljena 151 kilometar pa prema tome circa 100 kilometara dulja od veze prema Pločama.

Veća udaljenost jedne luke za samih 80 kilometara ne igra danas bog zna kakovu ulogu da bi to bio jedini razlog da se podiže jedna nova luka. Dirigiranjem izvoza bosanskog drva u Gruž ne treba nikakovih novih investicija osim proširenje obale u Gružu što je već u gradnji. Međutim dirigiгапјет tog izvoza u luku Ploče ireba nesamo tu luku izgraditi iz ničega nego treba izgraditi ı željeznicu od Metkovića do Ploča. A pitanje je. veliko pitanje da li se sve to isplati pa i predpostavivši da će godišnji promet iznašali 40 hiljada vagona.

Trgovačka obrtnička komora u Sarajevu dala je po svojim stručnjacima izraćunati da bi izgradnja luke u Pločama koštala 60 milijona dinara, a željezničke pruge 22 milijona pa bi se prema tome sav lLaj program dao ostvariti sa 82 milijona dinara.

Kod nas Je već dayno ušlo u praksu da se razni slatistički podaci i proraćuni upotrebljavaju onako kako najbolje konvenira. Tako je i sa proraču-