Filatelista

отварања дотичних пошта до ослобођења тих крајева испод турске владавине: до 1878 године на територији предкумановске Србије (у нишком, пиротском, топличком и врањском округу); у Босни и Херцеговини до уласка аутроугарских окупационих трупа 1878 године; у Јужној Србији (Македонији и Космету) до 1912 године, до уласка ослободихачке српске одн. црногорске војске; у Дрној Гори на првом ослобођеном делу до 1878 године, а на другом до 1912 године.

За југословенске филателистичке збирке долазе у обзир оне марке (или боље она писма с маркама), које су биле употребљене у поштама, које су данас у оквиру ФНРЈ; оне које су жигосане жиговима тих пошта.

На жалост, немамо података о времену отварања појединих пошта, те прикупљање и тих података остављамо вреднијим заиннтересованим филателистима.

(Наставиће се)

M -_________- ______________________н

НОВО ПОВЕРЕНИШТВО У СТАРОЈ · ПАЗОВИ

У Старој Пазови образовано је ново повереништво, чији ће руководилац бити Адолф Славковић, преко кога ђе ићи сва кореспонденција за ново повереништво.

= - Š—-—K·_- – – ı____Č__ ____ __ &zXqR

НОВО ПОВЕРЕНИШТВО У ЛЕШКУ

3 октобра 1959 основано је повереништво СФС у Лешку код Рашке. Ово повереништво ће носити име „Копаоник“. За повереника је изабран Инж. Павле Новиков, за секретара Милан Томић и за благајника Божидар Базовић.