Filatelista

ОБНОВА РАДА ПОДРУЖНИЦЕ У БОРУ

30 септембар 1959 оснивачка скупштина подружнице филателиста Србије.

После претходних радова при отварању скупштине (избора радног претседништва, даписничара, кандидационе комисије и овераче записника) прочитана су правила СФС, која су једногласно прихваћена, а затим је усвојен предлог кандидационе комисије за управу подружнице. После усвајања тога предлога и дискусије о разним предметима у вези са радом подружнице, конституисала се управа:

Управни одбор: претседник Инж. Рајмонд (Стојковић, , п-претседник _ Новица Ћирић, секретар Илија Николић, благајник Бошко Милошевић, чланови управе: Борко Вучковић и Ђорђе Стојаковић.

Надзорни одбор: Мирослав Милић, Матија Дровеник и Аца Пулетић.

Суд части: Инж. Младен Гајић, Др. Милош Жолец и Павле Кагадијев.

одржана је у Бору (Савеза

ПОДРУЖНИЦАМА И ПОВЕРЕНИШТВИМА

Уредништво шаље подружницама и повереништвима по онолико примерака часописа, за колико су редовних чланова платили чланарину. Расподела часописа се врши према списку, који се добије од секретаријата Савеза, састављеном на основи плаћених чланарина. Ако би подружницама и повереништвима требао сем тога још који примерак (за књижницу, ванредне чланове или омладинце или нечланове), за те морају посебно платити претплатну цену (720 динара годишње) непосредно уредништву на његов рачун KOM Комуналне банке Београд 101-704-5-289. (Ове се уплате морају вршити унапред.

Подружнице и повереништва, која желе да Уредништво шаље часопис за поједине њихове чланове непосредно на њихове адресе, треба да пошаљу за сваки примерак по 4 динара на име поштарине за целу годину. Ако то не учине до краја фебруара, Часопис ће се слати подружници одн. повереништву, па нека их они достављају тим својим члановима. ·

И овом приликом се препоручује подружницама и повереништвима да промене У бројном стању редовних чланова, као и промене адреса, на које треба слати часопис,

достављају непосредно Уредништву на адресу Војводе Драгомира 62.

из САВЕЗА ФИЛАТЕЛИСТА СРБИЈЕ

Моле се све подружнице:

1) да најкасније до 10 марта доставе (Савезу записнике од одржаних редовних годишњих скупштина;

2) да одмах измире заосталу чланарину;

3) да шаљу све уплате за (авез на чек. рачун 101-707-3-601.

За марке „Олимпијада у Риму ни „Фауна ТУ“ треба уплате на време уплатити. После изласка марака неће се узимати у обзир. — Спискове —- бројна стања у вези марака доставити најкасније 20 дана пре изласка марака. За „Олимпијаду треба уплатити 375— а за „Фауну 400— д.“

(Све подружнице и повереништва дужне су заменити чланске карте издате до октобра 1959 г. Замена карата стаје 20 динара по карти.

Чланови, који желе размену с иностранством, дужни су да се региструју код Савеза. Регистрација, укључујући и посебну карту, стаје 150 динара.

На послате изводе рачуна за 1959 г. дужне су подружнице и повереништва да даду своју сагласност или да на њих ставе евентуалне примедбе.

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ У ПАНЧЕВУ

(Одржана је 12 децембра 1959. у згради Окружног суда. По прочитаном извештају о раду управног одбора у протеклој години и после живе и конструктивне дискусије по овом извештају дата је разрешница старој управи. — На скупштини су донете смернице за будући рад подружнице и предлог о издавању једног часописа за целу Југославију и о набавци марака код „Југофилателије. — Затим се новонзабрана управа конститунсала: ~

Управни одбор: претседник Тихомир Бурић, секретар Букур Бранислав, благајник Линчевски Никола, диспечер марака Алексијевић В., библиотекар Варга Август, чланови: "Долечек М. и Бистрон Р.

Надзорни одбор: претседник Лукић Живојин, чланови: Петровић Младен и Атанацковић Мих.

(Суд части: претседник Халупе Ђура, чланови: Алфелди (Стеван н Чивић Ивица.

Адреса подружнице: Тихомир _ Бурић, судија окружног суда.

22