Filatelista

16

организована национална изложба излагачи морају поседовати изјаву која потиче од националног комсара који потврђује квалитет излошка.

4.3 Колекције које су добиле медаље не претхоним изложбама ЕТР биће такође поново оцењиване.

44 Ућешће у почасној класи и у нетакмичарској класи одобриће се специјалним позивом према избору организационог комитета.

4,5 Излагач мора бити власник изложене колекције која ће бити уписана под његовим именом или псеудонимом у званичан програм. Са изузетком ућешћа у "Мофили" и литературе. збирке морају бити власништво њихових излагача најмање две године, и ако су биле купљене већ као збирка морају бити комплетно прерађене, односно поправљене, да би могле учествовати на изложби. Не може се одобрити ућешће више од два излошка појединачно, односно по особи или четири по породици.

4.6 Излагачи могу излагати своје збирке под псеудонимом под условом да је њихово име и њихово чланство у филателистичком друштву познато националном комесару и организационом комитету који ће бити овлашћен да проследе ову информацију жирију.

47 Правила која уређују услове кандидовања и прихватања су споменута у члановима ОКЕХ од 8 до 18.

5. Формулари пријављивања

5.1 Излагачи су дужни да доставе своје пријаве директно свом националном комесару. Излагачи који су из земаља где није постављен национални комесар треба да се обрате директно генералном комесару Г5гае! 98 посредством савеза у својој земљи.

5.2 Излагачи који живе у Израелу треба да доставе своје пријаве израелском комесару, који је именован.

53 Појединачни формулар (пријава) биће захтеван за сваког учесника, мора бити откуцан машином или написан штампаним словима и достављен националном комесару најкасније до 1. јануара 1997. године.

6. Прихватање и обавештење

6.1 Извештај о прихватању или одбијању од стране организационог комитета, као и број рамова одобрених за сваку колекцију биће послати националним комесарима када се објави број одобрених рамова и овај извештај мора бити примљен најкасније до 1. јула 1997. године.

6.2 Листа прихваћених колекција биће послата националном комесару од стране организационог комитета. Национални комесар послаће две копије извештаја, односно потврде о прихватању, сваком излагачу. Сваки од споменутих излагача потписаће једну копију извештаја о потврђеном пријему пи вратиће је за 16 дананационалном комесару заједно са чеком који одговара трошковима ућешћа стављеном – (насловљеном) на располагање националном комесару, као и једн) фотокопију листа са приказом (претсављањем) збирке која се излаже, на једном ол језика FIP, која приказу (илуструје) споменуту колекцију. Лист са приказом може бити модификован после повратка потврде о прихватању, али никаква промена не може (не сме) довести до промене концепције излошка.

7 Трошкови ућешћа Трошкови ућешћа у такмичарској калси износе: 71 За категорију Шампионата ВГР по 25 % по раму плус 34 % по раму.

e чет И