Godišnjica Nikole Čupića

рад био, да не казује узрока за што то чини. На топ деловођа. Свет. Вуловић замоли одбор, да га од његове дужности разреши, наводећи, да је послом оптерећен. Одбор прими оставку деловође Свет. Вуловића, а председника М. Ђ. Милићевића умоли, да још бар до краја ове задужбинске године остане председник. Члан Ст. Новаковић пак прими се, да до краја ове године у потреби замењује деловођу.

Председник одбора

у ф. ЈМим ИЋЕВИЋ.

Деловођа одбора

јрвет. рум ОВИЋ.

3 Октобра 1877 год. у Београду.

Били су: Преде. М. Ђ. Милићевић ; Чланови : ђен. К. С. Протић , Чед. Мијатовић, прота, Ј. Павловић, М. Ракић, Ст. Бошковић ; бележио Ст. Новаковић.

1

Председник изнесе чланак „Угљик у органској природи“ израђен по дру. Бојеру, који је послао 2. Љуба Каменица. Одбор одлучи, да се умоле да чланак прегледају ггг. Др. Ј. Панчић и проф. С. Лозанић.

2

Председник изнесе дело „Историја Српскога народа од најстаријих времена. до 1815. Написао Венијамин Калаји. По одобрењу ауторовом, а по мађарском изворном делу превео и са примедбама пропратио професор Гаврило Витковић“. Одбор одлучи, да се умоле да то дело прегледају и своје мишљење одбору поднесу г.г. Чед. Мијатовић и Љубомир Ковачевић професор учитељске школе.