Godišnjica Nikole Čupića

~

одлучује, да се сви недигнути интереси дигну, те каси одб на расположење ставе. #

По тражби г. Ал. Николића о новцу задужбинском, који је у њега на зајму, одбор, по добивеним новим објашњењима. као и с обзиром на садашње прилике, одлучује, да пређашњу своју одлуку допуни пристанком, да се г. Ал. Николићу садашњи интерес укапиталише, и тако цела сума на Управу Фондова пренесе, чим би Управа са своје стране на то пристала.

8

Читају се реферати г. Малетића и г. Св. Николајевића, на превод Демостенове „Беседе за венац“, који је заједно са студијом о Демостену поднео проф. Ј Туроман.

Одбор одлучује: да се усвоји што се у рефератима наводи, па да се саопшти г. проф. Ј. Туроману с тим, да ће одбор о тој ствари одлучивати, ако он пристане, да своје књижевно дело удеси и попуни према предлозима референата. Референтима одређује одбор по пет дуката награде за њихов труд, а за реферате одлучује, да се штампају као прилози записника.

4

Читају се реферати г.гг. Ст. Бошковића и Ст. Новаковића на другу књигу „Живота и дела великих људи у свих народа“ од г. М. Ђ. Милићевића. Спрам примедаба првог референта, одбор усваја предлог другог референта, на који и први референат и г. писац пристадоше: да се горе поменуто дело рашири у пет књига, од којих ће четири бити највише испуњене биографијама из опште историје, а пета биографијама Срба новијега времена, као и то, да се распоред у онолико удеси по предлогу г. Ст. Бошковића, у колико се тиме не би кварио већ усвојени план. По жељи самога писца одбор одреди, да