Godišnjica Nikole Čupića

се ова књига штампа у 1200 комада (а не у 2000 као прва), у осталом би одлучено, да се и за ову књигу поступи у свему по одлуци за прву. Референту г. Ст. Бошковићу одреди пет дуката награде за труд око реферата, по што други референат за свој труд, као мањи, и не тражи награде. 5

Члан одбора Ст. Новаковић чита за Годишњицу намењену своју историјско-географијску студију „Земљиште радње Немањине“. Одбор одлучује, да се штампа у Годишњици.

б Председник подноси три чланка г. Андрије Матића,

предавача гимн. реалке књажевачке под насловом: „Кисин,

од Ф. Кернера“, „О јединству у природи, по Ф. В. Вегенеру“, и „0 поступном телесном и душевном развићу животиња, по Ф. В. Вегенеру“. По што су то све чланци мали, удесни најпре за какав лист или часопис, а за Годишњицу се не би могли употребити већ и за то, што су превод — одбор одлучује, да се г. писцу поврате.

Ц

На саопштење председниково, да већ одобрени материјал Годишњице не подилази са свим под неке одлуке, које је одбор као правила за Годишњицу поставио, нарочито у погледу на величину књиге, између осталог и за то, што је радња одбора пређашњих година доста простора заузела одбор одлучује, да што се тиче величине буде од сад мерило материјал, који се за Годишњицу на састанцима одбора прими.

Председник одбора М. ј. МилиЋЕВИЋ. За деловођу члан одбора

|". у ОВАКОВИЋ,