Godišnjica Nikole Čupića

[08 ВАСОЈЕВИЋИ, ПОЛИМЉЕ, МЕТОХИЈА

ритнику, на ја. до Кучких Корита, на западу до Мораче, на сјеверу. Таром и Дрцком до Колашина и лијевом страном Лима до Бјеласице, а с десне стране до Цмиљевице и Рожаја, и на истоку до. Мокре у пећкој нахији, Руговом и Пећком Бистрицом до Испосница пи Пакљена, Дечанском Бистрицом до Плијеша и Дечана, око Гусиња и Плава и даље Малесијом ђаковачком до шарских планина и Дрима, око кога се са обје стране мијешају четинари са шимшировом гором која јету у Туру на подножију Патрика и Коритника такве висине и дебљине да би се могле резати даске шимширове !

Миликовине немају све комске планине онако као што имају осталих четинара, и по томе могло би се рећи као да оне бпрају мјесто. Ну ради оних који би се интересовали познавањем тога ријетког четинара напомињем овдје планине Рајичмиљу у водопађи Злоречице више села Цецуна и Торлачу за Баљем близу Шекулара.

Од остале горе највише има буковине, даље има брестовине, брезовине, јавора, диволијеске, липовине, тополе, јасеновине бијеле и црне, јаворике, трепетљике, магриве, мачковине, ђермешиковине, пвовине, церовине, бјелошума, граничевине, грабовине, јововине црне и бијеле, јасике, макљеновине, брекиње, љесковине, рујевине паздреновине, врбовине, ракитовине ит. д. а по причању као ријеткост налази се више Гусиња и неко „криво дрво“ „крваво“ .

Диволијеске има највише по Бјеласици око Биоградског пи Шишког језера, и има их тако дебелих да се од њих могу израђивати даске.

Ну има планина много и са голетним врховима и билима, но ове голети скоро су обрасле све