Godišnjica Nikole Čupića

ДУБРОВАЧКА БИОГРАФИЈА 169

списак имена из Борђићевих Живота и песама, него само да не представља потпун списак, као што потпун и није, пошто нема имена Ивана Доминкова, који је имао своју биографију у делу. И баш то што не представља потпун списак, то и доказује донекле да представља списак из Ђорђића. Јер кад би представљао потпун списак, он би имао или више од стотине имена или мање, а никако равно стотину као што у ствари има, пошто Цријевић, као што смо напред видели, каже да у Животима и песмама има „око сто“ биографија (јеге сепфшп), а Цријевић је сам својом руком писао овај Савтодиз (теотдгатиз. А кад има равно стотину имена, онда тек, у нашем случају, и може представљати списак из Борђића, пошто може представљати непотпун списак.

Ако се дакле узме, као што по многом изгледа да треба узети, да Сабајовиз Сеоготапиз представља списак, непотпун списак, имена која имају своје одговарајуће биографије у Животима и песмама, онда се може завључити да су у Животима и песмама, сем оних деведесет и шест биографија којих има, биле још и двадесет и три биографије, све дакле сто деветнаест, наиме: Винка Балача, Вица Братути, Влаха Водопића, Ивана Доминкова, Ивана Кузмића, Ивана Шпрленте, Јунија Палмотића, Корнелија Франчески, Марина Браути, Марина Бурешића, Марина Гаљазовића, Миха Бобаљића, Николе Дмитрића, Павла Цицеровића, Петра ПЏаликуће, Рајмунда Замањића, Стијепа Ђорђића, Томе Цријевића, Франа Бобаљића, Франа Радаљевића, Шишка Гундулића, Шишка Ђорђића, и једног непознатог Менчетића, а можда и још кога (Јакете Палмотића н. пр.).:

"И ако овај број биографија јаче премаша стотину, ипак држим да се он не мора не слагати са бројем (»Теге сепфиш“) који је Цријевић означио.