Istočnik

ДУХОВНИ лист ЗА ЦРКВЕНО-ПРОСВЈЕТНЕ ПОТРЕБЕ СРПСКО-ИРАВОСЛАВНОГ СВЕШТЕНСТВА И НАРОДА У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ.

Год. XVI.

Сарајево, 30. августа 1902.

Бр. 16.

ВЛАСНИК: ЊИХОВА ВИСОКОПРЕОСВЕШТЕНСТВА СРПСКО-ИРАВОСДАВНИ БОСАНСКО-ХЕРЦЕГОВАЧКИ АРХИЈЕРЕЈИ. УРЕДНИК: синђел ИЛАРИОН РАДОНИЋ, професор богословије. шт

ЗБАНИЧН О. Српско-правосдавна АЕ. Митрополија Дабро-босанска. Руконоложење. Његово Високопреосвештенство АЕ. и Митрополит Дабробосансгш господин Николај благоизвољео је свршеног богос-лова Милана СтефановиИа дана 6. о. мј. у српско-правосл. дркви у Сарајеву рукоположити за ђакона, а 22. о. мј. у заводс.кој цркви у Рељеву за пресвитера. Исти је одређен за личиог капелана оцу своме Николи СтефановиИу, пароху у Вишеграду. Нроизведење- Нзегово Високопреосвештенство АЕ и Митрополат Дабробосанскн господин Виколај благоизвољео је дана 22. о. мј. на архијерејској литургији у Рсљеву произвести јереЈа и консистори]. савјетника Димитрија ЈанковиЛа за протојереја, ггодијеливши му право, да може при св. литургијц и „набедреник" пасати.

Српски православна АЕ. Митрополија Херцеговачко-Захумска. Рукоположеље. Владимир ПоповиЛ, свршени богослов, из Фоче, рукоположен је у мостарској саборној црквп 15. и 16. јуна о. г. за ђакона односно пресвитераЈ те одређен за помоћника своме дједу Николи ПоиовиЛу , пароху тетимском, у гачанском протопресвитерату. Наименовања. На мјесто Јована Муцовића, који је ријешен службовања, именован је 19. јула о. г. за митроп. и консист. секретара Ристо Сировина, ђакон и консист. канцелиста, а на његово мјесто именован је за консист. канцелисту Сава БуквиИ, сзршени богослов из Стоца.

г