Istočnik

С.тр. 46

II С Т 0 Ч Н II К

Бр. 3.

Јереј Тривун Лазаревић, парох свођански у протопресвитерату Б. Костајничком, иреминуо је 26. јануара 1903. Покојник је рођен у селу Деветацима (код Б. Новог) 1826. а рукоположен од епископа Висариона у Б. Новом 1866. Отац му је такође био свештеник, као п старији му брат Ђурађ, који је 1901. умро. Овај смпрени слуга св. олтара срп. нар. цркве, био је један пзмеђу оних старпх свештеника — који нијесу наука свршавали, оснм часловца и псалтира, но ипак реван радник у винограду Господњем. Обреде свештеничке вазда је уредно и са најнећом побожношћу свршавао, и увијек се јављао народу свом као искрени пастир и чувар му вјере и морала. — Опојат је од тројице свештеника п уз саучешће многобројног народа —• сахрањен 28. јан. о. г. Са покојником се на гробу опростио један од тројице свештеника, напоменувши његове врлине, и препоручив народу да буду тврди у вјери и народности српској, као што их је покојниК учио. Покојника оплакују парохпјани, син и спаха са 6 унучади, које остави у сиромашном тежачком стању. В-бчНАА ПД.ИАТк ! Н.-Ст.

Званични огласи. Српско-православиа АЕМ. Конзисторија Дабро-босанска. Бр. 1418 реФ. I. ех 1902. 2—3 О г л а с. Јавља се Павлу Шушњару родом из Слуња сада непознатог боравишта, да је његовој супрузи Јоки рођ. Пчеларевој, у Сарајеву подијељено право, да га због злобног раскидаља брачне заједнице у сврху развода брака утужи. Ушљод тога поново се позива отсутии Навле, да се овом дух. суду или свом уреда радн постављеном заступиику часном господину Јовану Ђокићу пароху у Сарајеву до 15. марта 1903. год. пријави, пошто ће се иначе парница и без њега морати довршиги. У Сарајеву, 5. децембра 1902. АЕ. и Митрополит Дабробосаиски • : : Николај с. р. Српско-православна АЕМ. Консисторија Дабро босаиска.

Г.р 37/1. ех. 1903. 1—3. О г л а с. Јавља се Сари р. Ивичића, која је прије била у Стоцу и Мостару а сада је незнанога боравишта, да јој је у бракоразводној