Istočnik

Стр. 112 И С Т 0 Ч Н И К Бр. 7. Епархијски црквени суд у Сарајеву. Број 201из 1910. 3—3 Е д и к т. Отсутни Симо Вучановић, који је још 1899. г. напустио своју супругу Симану са двоје дјеце и из Сарајева незнано некуд отигаао, позива се овим, да се јави или врати својој супрузи до 21. маја 1910. пошто ће се иначе истој дозволити, да га због злобног напуштања у сврху коначнога развода брака овдје утужи. Иг сједнице држане 9. фебруара 1910. Пресједништво.

Епархијски црквени суд у Сарајеву. Број 203. И8 1910. 3—3 Е д и к т. Јавља се Милану Таоовцу, бившем банковном чиновнику у Сарајеву, да га је супруга његова Олга из Сарајева код овог епархијског црквеног суда пријавила због тога, што је негдје у свијет отишао а за њу се више не брине. Тим поводом се позива отсутни Милан на повратак својој супруза до 21. маја 1910. г. пошто ће се иза тога рока, ако се не би јавио, не само подијелити право Олги Милановој супрузи да против мужа због злобног напуштања формалну бракоразводну тужбу поднесе, него ће се парница крају правести и то с Милановим уредовним бранитељем. Из сједнице држане 9. фебруара 1910. Предсједниттво.

»Источник« излази у свескама досадашњег формата на 1-ом табаку сваког 15-ог и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 8 фор. или 6 круна, а на пола године 1*50 фор. или 3 круне ; за стране земље на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне. За црквено-просвјетне самоуправне органе у земљи на годину '2 фор. или 4 К. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијђне. Претплата се шаље администрацији, а рукописи уредништву листа у Сарајево. Рукописи се не враћају.

Одговорви уредник: Др. Т0М0 Поповић.

Прва српока штампарија Р. Ј. Савића, у Сарајеву.