Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

60

год. доктор бабичлука и хирургије. По свршеном школовању Др. Радмило постао је војни лекар, санит. капетан [| кл. коју је струку до смрти волео, и на којој је много радио и привредио, а нарочито као начелник војног санитета. С тога му јеин српска војска у лицу свога команданта активне војске, Његовог Величанства Краља Милана, београдског официрског кора и једног пука пешадије, одала достојну последњу пошту, присуству-

А јући му 16 ХИ 1899. год. погребу и отпратив

га до вечне му куће. Али Др. Радмило није био само одличан војни лекар и администратор, одликујући се особито за време наших ратова за ослобођење и независност, већ и плодан писац — хигијеничар и признат научар — зоолог. С тога и српско лекарско друштво, преко свога председника пи уредника српског архива Др. Данића ожалило је Др. Радмила у Саборној Цркви као доброга друга и племенитог човека, — лекара, који ће се са своје љубави према бонима а нарочито према деци, задуго помињати у нас са захвалношћу.

Млада јестаственичка наука у чијем је храму Др. Радмило био такође скроман алп вредан свештеник, ожалила је такође пред Вел. Школом Др. Радмила, где је млади проф. Вел. Школе Др. Живојин Ђорђевић изнео колико је јестаственичка наука а нарочито зоологија у нас изгубила у овом одличном ученику славног Панчића.

Напослетку у име Црвеног Крста изго-

с

u VM IV ia e