Jugoslovenski Rotar

ЧАС и ои о и S II

IZLAZI SVAKOG 156 OG U MESECU

UREDNIK: Dr. MILAN STOJADINOVIĆ

GOD.1/15 X 1933/ BR. AL GUVERNER 77. DISTRIKTA / KARACena 60 din. god., 5 din. broj DJORDJEVA ULICA Ne10/i BEOGRAD it

ЧЕТВРТО ПИСМО ГУВЕРНЕРА 77 ДИСТРИКТА ПРЕТСЕДНИЦИМА И ТАЈНИЦИМА РК.

„ Београд, 10. оБтобра 1955. Драга браћо ротари,

1) Према обећању у прошлом писму браћам се сада на избесна питања, Боја су расмотрена на седници Ebponckor Сабетодабног Одбора у Лозани, а Боја су од интереса за шири Бруг ротара.

а) Санашоријум у Лезену. Др. Луј Вотие (Рг. Louis Машћиег), оснибач и диребтор ШбајцарсВог униберзитетебог санаторијума, изложио је детаљно садашњу организацију и планобе за будућност, kako Ou обај санаторијум постао у истини међународан. Донета је одлуба, да обо питање улази у оВбир рада ротарсрог, да се план др. Вотие-а одобраба и да се најтоплије препоручи сбима дистрибтима, да обај план потпомогну. Сам пар начин и облибв обе потпоре, остабља се сбавом дистривту, да одреди по сбом нахођењу babo сматра за најбоље.

6) Трећа регионална Конференција. Пошто се прба регионална potapcka Вонференција за Ебропу, Африбу и Малу Азију одржала 1951 у Холандији, друга у Шбајцарсвој 1955, одлучено је да се трећа одржи 1955. У име италијансвих Блубоба предложио је губернер Пичионе (Рессјопе), да то буде у Венецији. Дефинитибна одлуба у погледу места Бонференције донеће се на идућем састанђу Одбора, али је предлог за Њенецију Бао место састанба, примљен са много симпатија.

в) Идући сасшанак Одбора. На предлог мађарсвог члана Одбора Хегедиша (Несеац), одлучено је, да се идући састанађ Ебропсвог Сабетодабног Одбора одржи у Будимпешти, 9-11 марта 1954.

9) С обзиром на горе поменуту одлубу Ебропсбог Сабетодабног (Одбора односно Санаторијума у Лезену, молим сђе Елубобе, да узму obo питање у расматрање и саопште ми сбоје мишљење: бабо и на Боји начин наш дистривт треба да помогне octbapetbe obor bemukor хуманог дела2 Ради бољег упознабања сбих ротара са обом идејом, наш лист „Југослобенсви Ротар“ у сбоме оБтобарсвом броју доноси