Jugoslovenski Rotar

један нарочити чланар брата др. Воје Кујунџића о Међународном униђерзитетсвом санаторијуму. Молим председниће да ми достабе мишљења сбојих Блубоба после донетих одлућа.

5) Примена шестог ротарсвог циља нашла је у Лозани погодно поље рада. За наш дистривт од интереса је споразум, Боји је завључен у Лозани, да се ради на ебономсвом зближењу Uexocnobauke, Аустрије и Југослабије. Из сбаве земље одређен је по један Блуб и из сбаРог Рлуба по један брат ротар, да организује обај посао. Са наше стране. делегирао сам брата Др. Јураја Томичића, из Р. К. Београд јер је он бећ по сбојој Бласифивацији индициран за тај рад. Поред obor uexocnobauko-aycrpujcko-jyrocnobexckRor Romuteta, ycRopo ce Haдам да ће бити остбарен и један италијансВво-југослобенсви Бомитет. Мој италијансби Болега, Његоба Ерселенција Пичионе (Р!сстопе), губерHep 46 дистрибта, узео је на себе обу брло срећну иницијатибу. Циљ би био: разбијање пријатељсбих односа између дбеју земаља. Ја сам прихбатио обај предлог, Воји ће, нема сумње, симпатично бити примљен Вод сђих југослобенсвих ротара.

4) У моме прбом писму, од 10. јула, пожалио сам, што ми немамо један ротаресби Алманах, где би био штампан списав сбих ротара у Југослабији, са њихобом Еласифибвацијом и послобном адресом, а Боји би садржабао и сђе друге Борисне податрве за упознабање и приближабање. У недостатбу тог Алманаха, ја сам намерабао да штампам у нашем часопису листе чланоба појединих Елубоба. ПоБодом оног мог писма, међутим, брат Драган Томљенобић, себретар Р. К. Загреб, изјабио ми је сбоју готобост, да он табаб један Алманах спреми. Познабајући његобу бредноћу, ја сам се одлучио, да њему обу стбар поберим. Стога молим сбе Блубобе, да му одмах пошаљу сђе потребне податве, са списром чланоба на дан 1. оВтобра обе године. За ближа обабештења треба се обратити брату Томљенобићу. Његођа адреса: Сбачићеб Трг, 6.

5) Приметио сам, да неви од наших Елубоба дугују за qnaHcke ynore (per capita tax) нашој централи у Unkaro. Kako je cada Aonap пао према динару, мислим да се бише не може ничим прабдати неуредност извесних Блубоба. Нобац треба слати у Чићаго, а не депонобати динаре, Бао што неби Елубоби раде, Бод наших банаба у земљи! Або небо од Влубсвих благајнива добољно не познаје дебизне прописе Министарстба финансија или не зна начин, Баво се нобац може слати у Чибаго, неба се обрати за обабештења брату ротару Tojky Ђерманобићу, Југослобенсва Удружена банба, Краља Петра ул. Београд. Молим сбе председнике да пробере:: јесу ли Елубсви благајници избршили сбоју прбу дужност: наплату чланарине Од чланоба У Клубу и пошиљВу отпадајуће Рботе у Чибагод Избештај о обоме молим да добијем што је пре могуће.

Са срдачним ротарсвим поздравом,

Др. Милан Стојадиновић, rybepHep 77. Auctpukra.

PT 2