Jugoslovenski Rotar

Рихпозн odbora ха prijem jesu:

да O sve prijedloge za članstvo sa lične strane i da tempeljito ispita karakter, poslovni, socijalni položaj te položaj u zajednici svih osoba predloženih za prijem i da izvjesti o svojoj odluci po svim molbama Upravni Odbor.

Dusnosti pododbora za program jesu:

da pripravi i udesi programe za redovite i specijalne sastanke kluba tako izra-djene i izjednacene, kako bi plan odbora za ciljeve i zadatke došao do efekta, da izvrSava plan programa i da vodi neposredni nadzor nad aktuelnim prikazivanjem ргоgrama. Ovaj odbor treba da pazi, da svaki Rotar, odnosno svaki odbor kluba, koji je odgovoran za bilo koji program, da bude sa programom gotov do odredjenog mu datuma. Ovaj odbor treba takodjer da se pobrine za takovu zabavu, koja će program za taj ·dan učiniti interesantnim i ujednacenim.

Duznost odbora za drugarstvo jest:

da unapredjuje upoznavanje i prijateljstvo izmedju članova i da taj posao vrši :sltjedeći opće ciljeve kluba kako bude odredjeno od predsjednika ıli upravnog odbora. Ovaj odbor treba da razvija poznanstvo izmedju svih članova u klubu, da pozdravlja gcste rotare i da pazi da budu upoznati sa članovima kluba, da pazi na sjedanje vlastitih članova, kako bi se unapregjivalo opće prijateljstvo, da pazi da članovi 'kluba nose svoje značke i da upriličava radi razvijanja drugarstva specijalne sastanke.

Duznost Odbora za informiranje javnosti je:

da nastoji da javnost bude tačno informirana koliko općenito o Rotary International toliko ı posebno u pogledu lokalnog kluba. Nema apsolutno nikakve tajne kod Rotary International. Naprotiv, rotarski zadaci, i ciljevi se najbolje postizavaju što уеСт širenjemj ideala ı djelatnosti Rotary Internaconal i svakog Пи kluba prema tome ovaj odbor treba da „pronadje ı provede planove da bi se postiglo bolj2 razumijevanje Rotarskog pokreta u javnosti općenito, i da pronadje ı provede planove, koji će ići za tim, da osiguraju tačan publicitet za Rotarstvo uopće i za klub ponaosob.”

Његово је предавање топло псздрављено од свих присутних. [10водом овог предавања говорили су: ротар Гаја Грачанин (Нови Сад), Драган Томљеновић (Загреб), Адолф Минх (Београд), Ранислав Аврамовић (Београд), Павле Остовић (Загреб), Александар Штајнер (Вуковар), Виктор Ружић (Сушак), Хенрик Саботи (Марибор), Фран Шкоф (Марибор), др. Јулије Кајзер (Осијек), Стеван Ћирић (Нови Сад) и на крају је дао још неколико потребних обавештења брат гувернер СтоЈадиновић, па се после ове врло корисне дискусије прешло на наредну тачку дневног реда т. ј. на предавање ротара Будислава Стипановића, претседника Р. К. Сплит о теми: „СЛУЖЕЊЕ У ЗВАЊУ"

Reč brata Stipanovica: О михепји и zvanju

„Rado sam se odazvao pozivu brata Guvernera da na ovom važnom sastanku svratim Vašu bratsku pozornost na problem služenja u zvanju. Rotarski se pokret kroz 30 godina syog zivota — nije u nijednoj grani svoje ideologije i praktične afirmac'je svoje delatnosti toliko produbljivao koliko зе је везана тле u pitanje ихетја и храпји. I na kongresima Rotary International i na raznim regionalnim rotarskim sa-

stancima i konferencijama — a da ne spominjem i komiponentne odbore pojedinih klubova — ovaj je problem bio iznošen, tumačen i prikazivan i sa svoje Čisto ideoHEH 19

7 = Гнеј . 7) сан, Nastavah na sledećoj strani