Jugoslovenski Rotar

боље предавање о том предмету треба објавити у „Југословенском Ротару'' или умнсжити и разаслати југословенским Р. клубовима.

II]. Ростер. Треба списак класификације израђен својевремено по загребачком Ротари Клубу прегледати и допунити те саобразити са нашим посебним приликама. Овакав списак треба да прими сваки југосл. клуб.

ТУ. Предлаже се, да се у клубовима избјегавају приредбе, које су екопчане са великим и излишним издацима.

У. Предлаже се, да с обзиром на имовно стање појединих чланова препоручи клубовима, да уведу ниже и више чланарине. Вишу чланарину има да плаћа односни члан само добровољно.

VI. Подвлачећи значај одржавања ротарских регионалних конференција за унапређење ротарских идеја у Европи, Северној Африци и Малој Азији — Дистриктна конференција 77 Дистрикта поздравља одлуку Е.А.ЈЦ. о одржању наредне Регионалне Конференције у Венецији и изјављује готовост, да допринесе одређене материјалне жртве у циљу успешног рада проектоване конференције.

УП. У погледу дистриктног листа „Ј. Ротар" конференција одлучује:

1. да уредник листа буде и у наредној ротарској години — гувернер дисстрикта; 2. да се у листу штампају извештаји о раду појединих клубова на основу специјалних извештаја, које ће бити дужни секретари клубова да шаљу уредништву листа;

3. да претплата на лист остане иста као и до сада.

Резслуције су стављене на гласање џи примљене једногласно од свију присутних.

Затим се обраћа гувернер др. Милан Стојадиновић талијанском гувернеру ђенералу Луиђи Пичионе и на француском језику му саспштава да му је особито драго што је предлог, да се регионална конференција одржи у Венецији, прихваћен. Захваљује му уједно на позиву, упућеном југославенским ротарима, и уверава га да ће наши Ротари присуствовати у највећем броју њиховим састанцима. Конференција је одлучила да југосл. Ротари суделују на конференцији у Венецији са улогом од по 2 тал. лире. Моли га да буде у Италији тумач наших Искрених осећаја.

Саопштава затим односно избора места за наредну дистриктну конференцију да су се делегати клубова споразумели, да се конференцији предложи и да иста усвоји позив Ротари клуба Љубљана, да се наредна дистриктна конференција одржи почетком месеца марта 1935 у Љубљани. Мисли да ће конференција са задовољством примити овај предлог као што су га и делегати прихватили једногласно, да наредна идућа кснференција буде у Љубљани. Предлог се прихваћа једногласно.

Даље саопштава гувернер да су делегати клубова једногласно усвојили предлог Р. К. Љубљана да наредни дистриктни гувгрнер буде паст-президент Ротари Клуба Љубљана ротар др. Виљем Крејчи (ДУуготрајно плескање и клицање.) Поздравља ротара др. Виљема Крејчија као будућег гувернера и даје му реч, који држи следећи говор:

J «7 eee

Nastayak na sledećoj strani