Jugoslovenski Rotar

заставу и лепо израђен Албум, за које претседник Минх топло захваљује, Oбећавајући, да ћемо овај поклон чусвати као светињу. Затим говори ротар барон Форстер, који указује на то, да рад, који ће југословенске и бугар“ke ротаре везати на Југу, треба наставити и на Северу са ротарима из „Мађарске, предочавајући корист, коју ће од тога имати оба народа. Захваљује се на лепом пријему и позива нас, да сваком приликом наши чланови посете клуб у Пешти, где ће бити увек радо виђени и примљени. Претседник захваљује говорнику на његовом позиву, и обећава, да ће наши чланови увек радо прихватити његов позив и приликом путовања посетити клуб у Пешти. Затим претседник даје кратак извештај о конгресу у Загребу. После потписа заклетве, коју чита секретар Коен, обављен је свечан пријем нових чланова, и претседник проглашава за примљене браћу: Илију Пржића, Стевана Вагнера, Др. Косту Јовановића и Милана ГлавиниЋа, и предаје им значке. Исто Tako "предаје значку брату Вјекославу Мајкснеру, који је примљен као члан-заменик са класификацијом: Нар. Банке. Том приликом Ротар Кујунџић укратко новим члановима објашњава ротарске циљеве. Затим ротар Васа Исајловић поздравља у име Панчевачког клуба ле« пим говором претседника Нелсона, и предаје му поклон свог клуба, леп ћилим са'народним орнаментима. Ротар Ћирић говори у име Клуба Нови Сад, ротар Др. Боски за Р. К. Суботицу; ротар Чемерикић за Р. К. Скопље, ротар Др. Кон за Р. К. Земун, поздрављајући сви редом претседника Нелсона и предајући му лепе поклоне, на чему им је претседник Нелсон mojeдиначно захвалио. Ротар Кунд, члан панчевачтог клуба, говори затим врло убедљи о о користи, коју Ротарство пружа човечанству. Његов говор прекидан је честим аплаузом саслушан

R. C. DUBROVNIK Sastanci (Meetings) : Cetvrtak (Thursday) 20.00 Hotel Imperial

Naš 48/51 sastanak održani su 5, 12, 19 i 26 aprila. Na sastanku 5 aprila posjetili su nas rotari E. Hiemisch R. C. Brasov i Dr. A. Leb i Ing. Janiczek R. C. Graz. Sastanak je izuzetno odrzan u Hotelu Lapad, a posvećen je naročito pripremama za posjetu IL distriktne konferencije u Zagrebu i za proslavu prijema chartera.

Na drugom sastanku većina braće je bila odsutna, jer su toga jutra odputovali na distriktnu konferenciju. Preostala braća posvjetili su tu večer u glaynome gostima rotaru K. Sattleru od H. С. Graz, Thomas Oberwinderu od R. C. Plauen i Dr. A. Raczu od R. C. Arad.

Na sastanku 19 aprila posjetili su nas gosti rotari Dr. Kruli8-Randa pretsjednik R. C. Praha i brat Aron Alkalaj R. C. Beograd. Brat Dr. Vidoevié podnio je iscrpan referat o posjeti distriktnoj konferenciji.

Na sastanku 26 aprila posjetio nas je rotar Harry Templeton od R. C. Ouakland, Calif. U. S. A.

Pored redovitih referata braća su izvjestila o najnovijim dogadjajima u svome zvanju.

са одушевљењем. Ротар Минх, у име београдског – Ротари-Клуба предао је поклоне претседнику Нелсону, ппретседнику Робинсону и браћи ротарима Недкову, Мутапову и Бојаџијеву, молећи их, да изруче искрене поздраве београдске браће своме клубу. Затим закључује седницу у 11.50 часова.

aa НЕНА 7 0