Jugoslovenski Rotar

cima nije rad obavljen, pa bio on u klubu samom još tako važan, nego treba da klub postane školom, u kojoj se učimo kako da najbolje vršimo zadaću svojega života, a nauke što ih crpemo iz naše organizacije treba da apliciramo na svagdašnji Život i to u Javnom, zvaničnom i privatnom življenju. Pri tom se ne smemo držati samo uskih granica poprečnoga radnika, nego moramo, gdegod nam se pruži prilika, založiti svoj što veći rad na korist zajednice i u pravcu naših ciljeva. Čim to spoznamo, postaju pred nama čitave gomile rada ı svladavajući ga jedva ćeš naći časak vremena za najnužniji odmor, ali rad koji raste pred tobom, donaša ti veselje i zadovoljstvo. U tom je baš čudo našega pokreta, da je naime rad, što ga obavljamo na temelju naših principa, pravo naše veselje, naša sreća ı naše zadovoljstvo. Ne precenjujte si svojih nesposobnosti, ne bojte se neuspeha i ne gubite veselja, ako Vam ne podje sve za rukom. Radeći po rotarskim načelima konačni uspeh neće izostati.

2.) Ovib dana vrh se konvencija # Meksibu City. Naš distrikt je na konferenci zastupan po jedinom svojem izaslaniku i to po budućem našem guverneru bratu dr. Ružiću. Dužnost je nas sviju, kojima nije dana prilika da učestvuju toj skupštini, da bar u duhu pratimo rad onih koji će odlučivati o prevažnim pitanjima naše svetske organizacije. DOne If 116 junija 1935 saboruje zakonodayni koncil, dne 17 junija potinje plenarno zasedanje konyencije, dne 18 junija imaju sednice razni odbori i vrši se druga plenarna skupština, rg junij posvećen je trećoj plenarnoj skupštini na kojoj će se izabrati budući pretsednik i potvrditi predloženi distriktni guverneri; dne 2o. Junija biće Četvrta plenarna skupština, na kojoj će dosadanji funkcijonari podastreti svoje izveštaje i na kojoj će se birati novi članovi vrhovne uprave; dne 2r junija biće najpre saborovanje, na kojem će se učesnici posavetovati kako da najbolje vrše medjunarodno služenje ı kako bi se najbolje pomagalo osakacenoj i nemoćnoj deci. Nato će se vršiti zaključno saborovanje na kojem će se doneti resolucije i na kojem će biti pretstavljeni novo izabrani funkcijonari R. I. i distriktni guvernerl. Želimo svemu tome radu sreću i uspeh!

3.) Nas buduci guverner brat dr. Viktor Ružić vraća se iz Meksika jedva sredinom meseca julija. Molio je da za njegove otsutnosti obavljam mesto njega guvernerske poslove pa zato umoljavam sve klubove da se u svim hitnim i neodlozivim pitanjima distrikta obraćaju na me, dok brat dr. Ružić ne najayi svoj povratak. Budući da mi je dužnost da pripravim gradju za julijski broj „Jugoslovenskog Rotara“ molim sve klupske tajnike da izveštaj o frekvenci i svoja sedmična i mesečna izvešća za mesec Junij pošalju na moj naslov, dočim će takva izvešća i izveštaj o frekvenci za mesec julij poslati na naslov br. dr. Ružića.

4.) Inauguracije novih klubova u nagem distriktu biće ovim redom:

dne 15 junija 1935 u 204 u Leskovcu, hotel Kostić; dne 17 junija 1935 u 20" u Bitolju, hotel Jevtié;

3