Jugoslovenski Rotar

dne 19 junija 1935 u 20" u Vršcu, restaurant Rajačić;

dne 29 junija 1935 u 20% w Bačkoj Topoli.

Novoosnovanim klubovima želimo već danas mnogo: uspešnoga i lepoga rotarskoga rada.

5.) Naš R.C. Subotica proslavio. Je dne ao maja 1935 petgodišnjicu. svoga opstanka. Poncvno iskreno čestitam k ovoj proslavi! Posebice pripisujem ovome klubu u dobro što je na proslavi primio tri nova: člana. ı uveo u rotarsko življenje svoje kumče, novi Rotary klub u Bačkoj Topoli.

6.) Ponovno upozorujem na regionainu konferencu Која će se vršiti I6., 17 118 septembra u Veneciji. Obzirom na to da je nas R. C. Susak preuzeo skrb za transport naših učesnika u Veneciju, zamolio sam ovaj klub neka ctsele vodi sve nadaljno delo glede našega učestvovanja na regionalnoj konferenci; bratskomu klubu Zagreb srdačno se zahvaljujem za sve dosadašnje njegove brige o tom.

7.) Nas R.C. Maribor preneo je svoje sastanke iz Velike kavarne u Kazinsku restauraciju.

8.) Najbolju frekvencu iskazuje na’ R. C. Vukovar sa go %. I ako je ovoga puta frekvenca za s 7 niža od one predjašnjega meseca, ipak mu iskreno čestitam. |

9.) Zaključujući ovo poslednje svoje mesečno pismo želim Vam, draga braćo, na Vašim budućim putevima i pri Vašem radu svu sreću i zadovoljstvo, a osobito da bi Vaše plemenito nastojanje ı Vaš požrtvovni rad urodic obilnim plodom i najboljim uspesima za svakoga pojedinca, za našu organizaciju i za zajednicu. Neprekidno ću! se i unapred zanimati za Vaš rad, ı kadagod budete želeli biću Vam drage volje na raspoloženje ı vazda spreman da s Vama saradjujem. Sretan ću biti ı zadovoljan, ako budem video da se lepo razvija naš pokret u distriktu, — veseliće me kadagod se budem mogao opet sastati s Vama u radu i u bratskim razgovorima i dogovorima. Da ste mi sretni, zdravi ı čili!

Srdačne bratske pozdrave šalje Vam Vaš vazda odani

dr. Viljem Krejči, guverner 77. distrikta R.I.

____|____________ _______________________________-----——---—=====

My dear Doctor Krejci: Paris, May 8, 1935-

Of Jugoslavian Rotary and Rotarians I cannot speak too highly. The conference was an outstanding success from every point of view. The program was excellent, even if I didn’t understand it all. The fellowship was unsurpassed and the enthusiasm was most gratifying. I am heartily glad that President Hill decided to send me to tha77™ District. It was an experience to be remembered with pleasure. To you and to all the membres of your district, congratulations. You are examples of the real Rotary spirit.

Warmest personal greetings to you all.

Walter D. Head, 34 Vice Pres. R. I.

+