Male novine

Е О Н Ц Е Р А Т на захтев п. публике само још до недеље у Башти код ВЕЉКА Букурешко румунеко музикално и не* вачко друштво обучено у народно румунско одело Под управом артиета Г. ТОДОРИКА Ночетак у 8 ипо часова. Улазна цена 50 пр. дин. 604, 2—4

20

:0

јефтиније

Књижарница А. Пурића у Београду и Врањи За школски течај 1890/91 год.

20

ЈЕФТИНИЈЕ

препоручуЈе своје богато сложиште књига школских за науку, муаику и забаву како на српском тако и на свнма страним језицима. Атлаза, Мапа и Глобуса главно сложиште књига и издања војног министарства. примам наруџбине за набавку књига и повремених списа како на српском тако и на свима страним јеаицама брзо и тачно.

Велики иебор хартије мастила, пера, оловака. воска, перореза, шестара, тораба, дивита, разних боја у кутијама и свега писаћег и цртаћег прибора. Протокола нша])та1шх и нешпартаних разне сорте и величине, тврдо повезаних у енглеском платну. И К О Н А на платну (мушеми) и блеху, фино аејтин-бојом израђених по православном типу и обреду. СЛЕКА ФОТОграФисаних. литограФисаних, колорисаннх и зејтин-бојом иорађених у широким златним оквирима.

ве.шки иабор најфиније АРТИЈЕ И КОВЕРАТА са словима (монограмима) у разним бојадисаним и поЕлаћеним шараига 011АКО СН01Х В Е 3 I I V Н Е $ зегћез е1 Фћгапзјетв Лез со1есШп8 Лез рјесез БЕ МХЈ51фХЈЕ ЈпИеепе е^ ^гапдег 1хе р1из дгапЗ аавогШпегЛз с!ез сН^егз оћјесћз ЕЕ РАРЕТТЕК1Е.

596,

5, 10, 14, 18.

3, 11, 25, 31.

Буковичка кисела вода

ЈО а к о © н © м р

р Нз ф

о

5 вагона БУКОВИЧКЕ КИСЕЛЕ ВОДЕ пуњени првог августа ов. год. добио сам ових дана и продајем: I санд. 25 Флаша од 1 литар дин. 12 - 50 I „ 50 „ од У« лигра дин. 18'Ова јо вода призната од најстручнијих лекара да је најбоља и најздравија за ииИе. Август

Београд.

603, 2—15

главни продавац Сима Р. ОбрадовиЂ Кнез Михајла улица

пет вагона пуњени 1. авг. о. г.

сЗ Оч Рн о ф Р2 сб 4$ К еа о СЗ Оч V© О

о кгН В о

КОЛИЦА за возање деце са и без колгевке

и

ВСТПТТТТТТ ДГГД

_ !а ' 1

Имање моје у ередини јвароши Параћика иа најлепшем месту, до реке Црнице, издајем иод кирију од идућег Митровдана: 1, Једну каФану са више соба, зимњи и летњи салон, два велика хара, и један мањи, један кош и велика башта за усев; 2, две куће засебне са више соба; 3, један БИНОГрад и једна њива у брду Слатини, које је радио Владимир Казановић. Све имање могу и продати са повољим условом. Које вољан узети ово имање било под кирију, или купити га, нека се обрати писмено мени доде потписнном. 1. Августа 1890 г. у ТТожаревцу.

599

А. Еогдановић трговац. 2—6 НПВ2 ШВВб -зкз«

■Л ш

т СТЕВАН БАУИЛАН

Беч, VIII., Иопаш&аазе № 11.

Фабрпка хемичко -Фармацеутских парних п десгилационих апарата, такође апарата за кућевну употребу од стакла и бакра, сиФОна од туче по министарственом пропису. Потпуни намешгаји за Фабриковање содне воде, кијоека за продају ње и т. д. Ценовник бссплатно и Франко. 364 10—10

" за децу у највсћем избору и врдо солидне израде добија се у трговини | АДОЛФА РЕШОФСКОГ пређе А. Путник „код Трубе" Поруџбине из унутрашњостн извршујем тачно и солидно

Нове књиге Изашла је из штамнеи може се добити у књижарнпцама Валожића и Ћурчића нова књига под насловом: Статистика држава балканског аолуострова. II Кпежевпна Бугарска — Источна Румс.тја — Кнежевина Црна Гора — Босна и Херцеговина. саставио!: Ст. Грујић редован про ®есор геограФије и статистике на краљев. српској вој. академији. књига има 151 отрану, обичне осмине, ацена јо.ј само 1'50 дцнар, и зато је као носве интересну и јеФтину нреноручујемо читатељима нашег лисга. | ГОСТИОНИЦА „К0Д МАКЕ-! Д0НИЈЕ" у Параћину издаје се под кирију од 1. Новембра ове год. а и продаје I се. Питати г. Петра Ружића у Параћину. 605, * 10, 13, 16. Ч И Т А Ј Млад човек Србин, дошао; са стране, тражи ортака сај 300 дук. да раде радњу која не постоји у Београду, с повољним условом. Упитати уредништво овог лиета. 2-3 КАФАНА код „Сарајева" н три дућана, на зеленом, венцу, у кући Браће Угричића издају се нод кирију, од Митров дана ове год. Упитати нсту браћу.

397

8, 10.

Управа Женског Друштва.

Белику гостионицу 1104. Радована Лазина постојећу на овдап1њој пијаци са 25 одељења и свима у опште споредним удобностима као и са целим ка<т>анским једиком и собним намештајем, коју сада г. Симо Бојић држи, издајсмо од 1. Новембра ове год. под закуп. Ради погодбе и нужних обавештења треба се обратити на подписане стараоце. 15. Јула 1890 год. Ваљево. Манојло ПањевиЂ, Марјан Н. Бирчанин н трговци. 13, 16, 19, 22, 25, 28, 31.

I

672, 26, 1, 4, 7, 10,

Раденкчка школа Женског Друштва (господскл УЛИЦА БР. 17) нрима редовне ученице до 15. Сентембра о. г. а ученнце са школарином п носле овог времена у свако доба. Поред досадањих врста радова н нредмета учиће се од сад у истој и ткање српског платна. Ближе одредбе како за редозну ученицу, тако и за ученвду са школарнном дознају се у самој школи. 1. Августа 1890. у Београду.

Власник и главни уредник Пера Тодоровић.

Одговорни уредник Св. Јаношевии. „Смиљево" — штампарија ГГере Тодоровика