Male novine

Велику зараду Врло је лако добихи, без ризика. продајом Сегп-Емајла, од кога се тачно по фотографији шрађују брошеви, игле за машне, жужу,, дугмета и. т. д. а по цени од 1'50 марке па на више. Прошпекте шаље бесплатно и франко. А. Оегг1с1< Р аћпкап(; ^егНп ЛУ.. Би1го-уг8<:г. 8.

Дијамантска грана. Уцаваче и младожење , који желе да за ерпску ношњу набаве по сњуштено] цени од конца нову цивну дијамантску грану, необичне лепоте и величине и особито \ т гсусне из раде, нека упитајуу Администра цији овога листа.

Vдобан

" њу породипу,

СТан за самца или омаможе се одмах добити у Зориној улици. Упитати у админисграцији „М. Новина. и

» Ј ,

УДЕОВИЧКА ЗДДРУГА ЗА ШТЕДИ.У И КРЕДИТ ' Краљ-Миланова улица бр. 88. ј Даје зајмове на све хартије од вредности; назлатне, < и сребрне ствари (адиђаре) онолико колико се проценебе-(| икаквих одбитака; на израђевине ниших занатлија и, на свеј остале ствари које квару неподлеже. | Прима новац на штедн.ч 1 под по^ољним условима;' плаћа улагачима 6°{ 0 камате; на веће суме, по погодбии више: | Цензурише менице сваке среде 5

Женски прстен или минђуше с крунним брилантом, со умереној цени, радо бихкунио. Ко би имао нека се пријави администрацији „Малих Новина."

Заинтересованима Јављам свима пријатељима знаним и незнаним, који су из пажње нрема домаћој занатлиској производњи откупили срећке издате од потписатог, да ће вучење

бихи 9 Марта 1903 год. Узрок досадањег одлагања није до мене, већ до слабог одзива публике у куиовању истих срећака. С поштовањом Љубомир Ј. Станкови-ћ 634 бравар из Крушевца.

0гдасе доносе п Мале Новине„ по најумеренијој цени. Ситне објаве по грош од петит реда.

ТЕДЕФОН Р а ДБЕ И КУ&Е БР. 243. 1 Г.В0ЖЂАРСКА РАДЊЛ Ш «д§>

Фебруа|>а 1903. год. Беогр д. 33

УПРЛ^А

ш

■т

Преко пута каФане „Мајдана'

» ЕОРгСЕА Е01Ш

[ШМ> |<31!МЗБ> Љјљ

Мој први Сриски Завод за хЈзајмљивање црног одела — даје — фракове, Реден оте и Салонсна оцела на послугу по невероватно ниској цени. У исто време јављам, ца вештачки фарбам и хемиски чисшим мушка и женска одела, такође ио врло ниској цени. С тога најучтивије обраћам пажњу п. п. на моју добро познату Фирму. Ради олакшице Л. П. Врачарац», имам филијал иреко иута х тсл Л< нцона, Краља Милана ул. 6р 81. Поруџбине из унутрашњости извршујем солидно и брзо. За истинитост молим свакога да се увери. С поштовањем ЈКОВ X. ГОЛДШТАЈН, власник Завода

БЕОГРАД—САВА

Препоручује своје велико стовариште и искључиву продају

99

КАСА

к &

ич чувене фабрике АНТОНА МАИЈ БЕЧ којима ни ватра ни обијање не може нашкодити а са патент брнвама из које се кључеви не могу извадити док се каса потпуно не затвори. Наричито се обраћа пажња Општинама, државним надлештвима, Н-вчаним Заводима, Землорадничким задругама и у онште свима који касе потребују, да ћу како квалитетом тако и умереном ценом сваку конкуреацију с збити. Илустровани ценовник шаље се на захтев бесплат но Поруџбине из унутрашности извршујем тачно и брзо.

т

<1^

■г^г 'аа аилн и нсфатгах

14

Цр*"" пута каФане „Мајданн"

"Шш

| м ХОТЕЛ ЛОНДОН« | ® €• Јављам мојим пршатељима, ш знаницима и осталом •$Ј поштованом грађанству како из места чако и из унутраш- Ц+ ности да сам узео под закуп „Хотел Лондон . ^ •$Ј Хотел сам потпуно изнова реновирао и собе за госте •$? са новим и чистем постељама снабдео. Кујну сам спремио како са српским тако и са страним јелима. {§• •ГЦ Пиће је чисто српско природно а вослуга је брза, та•§Ј ко: да ће сваки посетилац бити како са ценом тако и са послугом потпуно задовољан. Пиво точим из чувене пиваре „Косовљанина", које ни •>јН У којем случају не уступа страном пиву, и које је хемиЈски утврђено, да је много здравије и боље од оних пива, {§• која се у нас увозе и продају по врло скупе НОвце. •$| Мој дугогодишњи рад на овдашњој пијаци даје ми на $$• •& Д е 1 Да ће ми поштовано грађанство и даље поклонити пове& •$ј рење које сам код њега уживао.

За многобројну посету моли Тоша Војновић гостионичар пређе код „Такова" •$7

28

ПОГЛЕДАЈ МЕ

ЧИТАЈ - УЗМИ - НВЋЕШ СЕ КАЈАТИ Прантујем да је подпуно нешк^дљиво! н госпођама: свака женска — која ма каккво улепшава.јуће срествс употребљава, треба на лрзом месту да пази, да буде нешкодљиво, т. ј. да не садржава: вити живе, нити олова, ните лаписа; ако о^е да свој млађани изглед како лиде тако и зубе до велике старости одржи; у томе погледу — усљед мкогих мојих покушаја и дуже времена праксе, пошло ми је за руком п. н. госпођнма моја овдо сљедећа улепшавајућа средства као нешкодљива преиоручити; која су за ово кратко време како у највишим круговима и варошима, тако и у најнижем сталежу и мањим местима—су врло омиљена постела. Ако оћеш да си лепа а ти узми само г 1еданпут и пробај: КРАЉИЦЕ КРЕМЕ: без зејтина, без масти,, с тога не прља нити јнстуке, нити кожу,, брзо уклања: пеге, клеке, лишаје, црне и првене коже, испод кожно сало (МјГеавег) прави лице чисто, глатко и порцеланско, заглађује боре, те днје млађани изглед, Вел.. дупла те^ла 2 дин. Сапун 1 50 дин. Ако сћеш да имаш зепЈ, густу дугачку и чисту косу а ти узми: Аспасија помада и балзам за растење иосе, даје коси леп сјвј и мирис, спречава опадање, неда да коса седи. 1 велика тегла 5 динара балзам 2 динара. Колорик 'најбрже и најбоље срество зз бојадисање носе, бра е и бркова не садр жава нити олова, нити сумпора, с тога не шкодљиво а не премећава се — нити најбољим оком. Од једанпут фарбање тр»је 5—10 недеља 1 кутија 4 дин. четк к' томо 0'80 дин. добива се у Апотеци код „Српског Грба" ЕОСП Т. Б0ГАТПН .ЧЕБ2Ђ .А БЕОГРАД — Кондина и Светогорска ул.| ћошак Само се уз доплату шаље. Главно стовариште Пожаревац Андрејевић и Б. Пејић трг.; Краљево Драг. Кнежевић и брат трг ; ■< медерево Јов. Николић — Ужичанин трг. Чачак; Петар МилановиК, трг. Лесковац: Г. Иавловић код љубичице. Ваљево Љ Кузмановић трг.; и у свима бољим трговинама по унутрашњости. За ИОЈв горње препевати как• за лкце тако и за косу чинам се сваким аустро-унгар ским, немачким, и францусним спе ијалитетима ове врста иако у дејству ква литета тако и у ценама ЈХеополд Грауер конфек за женске у Нишу и Крагујевцу; Радовановић и Јефтановић трг. Трстеник; Милан Радовановић трг. Вел. Градиште

Лепота је богатетво Лепота је еила

Електрична штампарија С. Хоровица — Београд Цар Урошева ул. бр. 5.

Одговорни уредник Пера Тодоровић Свето-Сааска улица бр. 22.