Narodna skupština

10 Е НАРОДНА СКУПШТИНА

11 Секција:

Паун Ђорђевић, Милован Лазаревић, Миле Петровић, Отеван Новаковић, Васа Гавровић, Триша Кацлеровић, Раша Нанић, Никола Узуновић, Никола Дакић, Д-р Лаза Пачу, Маринко Марковић, Ивко Ивковић, Сава Богојевић, Милорад Шавловић, Станко Петровић, Андра Цветковић, Д-р Отанојло Вукчевић, Благоје Антић, Војин Ћирковић, Максим Сретеновић, Будимир Самуровић, Љуба ОтоЈановић, Драгомир Радуловић, а

ТУ ГСекција :ž

Сотир Балтезовић, Урош Ломовић, Тодор Стојановић, Свет. Стојадиновић, Марко Трифковић, Алекса Ратарац, Милија Батинић, Благоје Илић, Петар Мишић, Никола ШЏашић, Милован Недић, Милосав Радојковић, Петар Васић, Дратољуб Божиновић, Рад. Филиповић, Сима Радовановић, Отеван Јанковић, Урош Бркић, Драг. Павловић, Отанча Виденовић, Никола ЊКазимировић, Милан Марјановић, Андра Ђорђевић.

У секција :

Жив, Рафаиловић, Сима дЗлатичанин, Пера Велимировић, Сава Раденковић, Борђе Петровић, Богдан Јанковић, Милош Милојевић, Владимир Радић, Милун Малићанин, Љубомир Јовановић, Димитрије Илиџановић, Милан Марковић, Јаша Продановић, Михаило Јовановић, Петар Станковић, Сретен Којић, ЈосиФ Јањушевић, Светозар Поповић, Настас Петровић, Отојан Новаковић, Радисав Митровић, Михаило Шкорић, Милутин Драговић.

УТ секција :

Божидар Јеличић, Мита Исаковић, Павле Маринковић, Алекса Трајковић, Милија Богојевић, Михаило Срећковић, Михаило Радивојевић, Милорад Драшковић, Др. Воја Маринковић, Анта Радосављевић, Павле Ружић, Сотир Илић, Ђока Стојковић, Љуб. Марковић, Петар Дидић, Стојан ПШротић, Драгић Самуровић, Милисав Чолић, Живојин Перић, Милинко Шетровић, Милутин Станојевић, Милош Ћосић, Јода П. Јовановић.

УМ секција:

Добросав Шетровић, Стојан Рибарац, Михаило "Борђевић, Јован Т. Јовановић, Јован Жујовић, ~ "Сима Катић, Мих. Косовљанин, Радослав Ататоновић, Михаило Пејић, Коста Борисављевић, Мих. Ранковић, Светозар Богдановић, Јован (. Јовановић, Мих. Стојаковић, Мих. Чолић, Милун Лукић, Мих. Минић, Михаило Поповић, Коста Стојановић, Др. Илија Коловић, Гаја Милорадовић, Веља Вукићевић. Потпредседник, Јован Жујовић. — Молим секције да се конституишу и да изаберу по једнога. члана за одбор за молбе и жалбе.

После конститушсаљња.

Председник, Андра Николић. — Изволите чути како ву се секције конституисале и која су тоспода изабрана у одбор за молбе и жалбе.

Секретар, Милош Трифуновић чита:

1 секција, председник Драт. Шећић, секретар Јован Стојковић.

П секција, председник прота Милан Ђурић, секретар Љуба Ђерасимовић,

ПТ секција, председник Др. Станојло Вукчевић, секретар Милован Лазаревић.

ТУ секција, председник Марко Трифковић, секретар Оветовар Стојадиновић. ,

У секција, председник Стојан Новаковић, севретар Милош Милојевић.

VI секција, председник Анта Радосављевић, · свкретар Михаило Радивојевић.

УП секција, председник Др. Илија Коловић, секретар Радослав Агатоновић.

У одбор за молбе и жалбе изабрана су ова господа посланици.

1 секција, Мика Даниловић, П секција, Илија П. Михаиловић.

ПТ секција, Благоје Антић.

ТУ секција, Алекса Ратарад.

У секција, Милун Малићанин.

У1 секиија, Милисав Чолић.

УП секција, Милун Лукић.

Председник, Андра Николић. — Прелазимо на дневни ред. На дневном реду је наставак начелног претреса о изменама и допунама у закону о пословном реду.

Господа се могу јављати за реч.

Има реч г. Стојан Рибарад.

Стојан Рибарац. — Ја желим да се дискусија о овоме питању упути правилним путем, и због тога хоћу, у првом реду, да учиним једну исправку у саопштењу господина, председника Окупштине. Он каже да је ово наставак начелне дискусије, а ја мислим да ово треба да буде почетак. Ми имамо да расправимо једно питање, које је остало несвршено пред божићни распуст. А то је питање: има ли извештаја одборског или нема и какав је: има ли критичке оцене Владиног предлога или нема: да ли се одборски предлог разликује од Владиног предлога или не, и шта је сад Владина редакција а шта одборска.

Ја сам то гледиште и прошли пут заступао. А. колико је оно онда било правилно, ево да вам сад изнесем за доказ и сам извештај одборски и сам текет новога пројекта. У извештају стоји ово: „Одбор је проучио законски тредлог о изменама. и допунама у закону о пословном реду у Народној Скупштинља и учинио у њему потребне измене ш нашао је, да он треба да тласи онако како се види из приложенота предлота“.

Ту св незна шта је Владино а шта је олборско, нити се зна која је деинитивна редакција одборска, а који дефинитиван текст о коме Окупштина има. да дискутује. Окупштина треба да буде о томе потпуно ин исцрпно обавештена,

да доказ о овоме ја ћу да вам наведем и ово, што се налази овде у члану 23. Члан 23., по овоме нејасном предлогу, има да замени члан 49. садашњега пословника. Редакција. која се предлаже, и ако још не знамо који је предлог Владин а који одборски, — има да власи овако: „Председник даје реч Миншистрима, члановима и Савета, Владиним повереницима и известиои: одборским, кад 2од је затраже. Исто се тако даје реч, кад год је затраже, оншм послани=

цима који су ради да говоре о каквој повреди тословника или дневнота реда, коју су примеТанав говор може трајати највише шет

тили.