Narodna skupština

12

једине аутономне управе, али се оне по могућности имају довести у склад са одредбом овога члана.

Члан 95.

Шефови и остало особље рачуноводства при свима министарствима, односно аутономним управама, поставља се указом Краљевим на предлог Министра Финансија.

Опште одредбе.

Члан 26.

Изузетно од члана: 5. 19. и 16. овог закона за чиновнике дотичних надлештава финансијских, могу бити, у ређим и изузетним случајевима, и то у року од пет година постављени и они кандидати, који нису пре тога служили у тамо именованим надлештвима, ако само имају све остале тим члановима прописане услове и квалификације.

Улан“ 27.

Година у којој Финансијски чиновник буде кажњен по закону о чиновницима грађанског реда губитком плате за месец дана, или више, не рачуна се у године за периодску повишицу.

Члан 928.

Пореско одељење за град Београд функционисаће и даље по закону о непосредном порезу засебнб. Оно стоји под непосредним надзором Главне Државне Благајнице, односно Главног Државног Рачуноводства, у колико оно отправља. послове, који се не односе на разрез пореза и чисто пореске послове, пи отправља послове по прописима и правилнику, који важи за среске Финансијске управе у колико се на њега односе.

Члан 29.

Депозитне касе и вођење књига депозитних код начелстава окружних, среских и Управе града Београда, укидају се и преносе у окружне и среске финансијске управе, односно Главно Државно Рачуноводство, а расправа предмета и распоред депозита остаје и.даље на органима, који су за то по постојећим законима надлежни.

Окружне и среске финансијске управе и главна државна благајница вршиће и наплате и псплате по добивеним налозима од надлежних органа. ;

Депозитне касе и вођење депозитних књига код осталих надлештава и Управа, изузимајући Управу Државних Монопола и Управу Фондова,-