Narodna skupština

могу се такође укинути и пренети у окружпе и среске финансијске управе, одновно Главно Државно Рачуноводство, ако и кад Министар Финансија нађе да је то потребно. с

~

Члан 930.

За пет година од дана обнародовања овог закона сва звања обухваћена овим законом, сем звања поревника, моћи ће се по потреби попуавати и лицима, која немају квалитикације, које се ва дотично звање траже. Унапређење ових чиновника зависиће од положеног стручног пспшта за који ће прописати п у Српским Новинама објавити испитну комисију и правила Министар Финансија.

Члан. 81.

r

Чиновници без довољних квалификација, који у смислу претходног члана не би били задржати на својим положајима, ставиће се на расположење. Но они могу захтевати, и тај им се захтев мора испунити, да се, ако су према закону O чиновницима грађ. реда за то испунили услове, ставе у стање покоја. s

Члан 32.

На предлог Министра Финансија прописаће се најдаље до !. јануара 1919. године, Краљевом уредбом, услови напредовања свих чиновника финансијске струке и Управе Државних Монопола, начин књижења по свима књигама са свима потребним Формуларима, када ће и у ком року поједина надлештва поднашати изводе рачуна и документа надлежним надлештвима, и у ошште све појединости потребне за правилно, тачно и брао извршење овог закона и закона о државном рачуноводству.

Тако исто ближе одредбе о руковању касама

прописаће Министар Финансија правилником; но.

главне касе Главне Државне Благајнице и окружних финансијских управа стајаће увек под два равна кључа, која ће чувсти благајник и контролор. Члан 39.

Одредбе овога закона о платама ступају потпуно у живот после три године од дана када овај закон обавезну снагу добије. До тога рока одредбе овог закона о платама могу се према потреби поступно примењивати без обвира на величину плата и степеновања по овом закону.

e DGLSJ RU "S IA JIMI, AMY ~ dy COMPA Al,

.18