Narodna skupština

ва НИД ДР 2 MB 0 O ZO ~ 6

i

a смји; 6) срески надзорници са Факултетеком мофемом и најмање 10 година наставничке и овдворничке службе, кад положе професорски Tur из педагошке (12.) групе наука по промтима закона о средњим школама, ако га нису 4 ; раније полагали.

ОМ

0 Обласне надзорнике поставља Министар по тумушању Главног Просветног Савета.

Чл. 32.

|O Обласни се надзорници деле по платама на тт класа: VI ca 3.900, У са #.500, ТУ са «00, ПТ са 5.700, П са 6.300 и | са 7.000 ваара. 4 На име попутнине имају додатак од 1.500 валара годишње, који ће им се издати за 10 гоклеских месеца по !50 динара, а сем тога имају 080 Ha бесплатну вожњу српским државним каовлашћеним железницама и бродовима.

da. 33. 4О Срески су надзорници привремени и стални.

Чл. 34. веда привремене среске надзорнике могу бити ојгајем постављени:

|Ба) наставници који су свршили учитељску ну са учитељским испитом зрелости и Филофски Факултет универзитета или какву вишу потошку школу, којој Главни Просветни Савет вена еквиваленцију са Факултетом, а имају нање 5 година наставничке службе;

0) учитељи основних школа који су свр7 1 учитељску школу са учитељским испитом тоости а имају најмање 10 година сталне учизже службе, са најмање две трећине одличних

„а.

ла |

вба сталне се надзорнике постављају припнени надзорници, који су провели бар две · че у тој служби и положили прописани наднешчки испит.

ву Травила о надзорничким испитима пропи«Министарство Просвете, по саслушању Главод росветног Савета. |

Чл. 36.

ну фривремени срески надзорници задржавају |евај и плату коју су имали као учитељи или ивници у опште. Учитељи добивају накнаду пфине из државног буџета.

5

35