Naša pošta

219

Препород стварају људи од знања, правде и полета. Здрави, смели и способни изданци наше расе могу једино стварати дела достојна прошлости. Дела, која су, посред раје и робова, вековима одржали свету искру елободе и национализма. Дела, која су нам донела државу већу од Душанове империје. И Владар ове државе хоће да јој, псред широких граница, даде и широког полета. Хоће ново доба, напредак на свим пољима. Без тога, и границе, ма колико опсежне, не би задовољиле потребе и оживотвориле мисију нашег народа.

Са таквим Владарем, под окриљем Душанова белог орла, Југославија корача напред. Стреми се великим путевима, својој будућности! |

А да свегковина буде Слављеном најугоднија, прионимо сви, слаби и моћни, стварању новог доба, рефорама. У препороду је спасење. _Барјак тога препорода развио је Краљ. Закунимо се сви, мали и велики, пред аманетом и заповешћу тога барјака:

«Да заборавимо све што нас је у прошлости делило и да се ставимо сви у службу велике заветне мисли, — да чувамо и јачамо нашу велику и милу домовину Југославију“.

Д-р П. ШОЋ