Opštinske novine

пешад. капетана; Марковић Маре, удове; Мијановић Наталије, удове; Михаиловић Персиде; Марковић Стојне, удове; Маринковић Терезије, удове; Ничића Ђорђа, професора; Некам Ракиле, удове; Поповић Драге, удове; масе Петровића Ђорђа, бив. старинара; Петровића Јована, бив. терзије; Петровић Јуле, удове; Поповић Љиљане-Цује, удове; Петровића Михаила, пешад. капетана; Поповић Марине, учит. у пензији; Павловић Руже, удове; Петровића Светозара, бив. судије; Розмировић Ане, удове; Рајковић Катарине Мих.; Стојадиновића Браће Д. студента; Стефановић Ирине, удове; масе Симоновића Милоша, бив. свештеника; масе Стојановића Петра, бив. кафеџије; Савића Светозара, бив. трговца; Тодосићке Зорке, чланице Народног позоришта; Тадић Катарине; Франасовића Драгутина, бив. генерала; Филиповић Катарине; Филиповића Раденка, бив. кафеџије; Шпаргаља Косте, адвоката; Нигринове Веле, бив. чланице Народног позоришта; Живановић Милана, пензионера; Живановић Персиде, удове; и Жарића Симе, пензионера. Из канцеларије Одељења за социјално и здравствено старање Општине града Београда ОСЗБр. 13184 од 15. VIII. 1930. године.

О Б Ј А В А На основу чл. 116. закона о непосредним порезима а у вези захтева Пореске Управе за град Београд од 30. VIII. ове године Бр. 79642 Суд општине града Београда извештава овим грађане — пореске обвезнике — следећег занимања, да ће се расправљати код Пореске Управе у Царице Милице ул. бр. 8. о основицама за порез на течевину за 1930. год. и то: На дан 16. септебра ове године: Малопродавцима дувана, сопственицима ауто-такси-а, шпедитерима са 1 коњем и таљигашима са једним и два коња из кварта Врачарског. На дан 16. и 17. септембра ове године: Пиљарима из кварта Теразијског, Врачарског и Савамалског.

На дан 17. септембра ове године: Сопственицима ауто-такси-а, шпедитерима са 1 и 2 коња и таљигашима са једним и два коња из кварта Врачарског и Палилулског. На дан 18. септембра ове године: Сопственицима ауто-такси-а, шпедитерима са 1 коњем и таљигашима са једним и два коња из кварта Дорћолског, Савамалског, Варошког и Топчидерског Комесаријата. На дан 18. и 19 септембра ове године: Пиљарима из кварта Савамалског, Дорћолског и Варошког. На дан 20. и 22. септембра ове године: Пиљарима из кварта Топчидерског и старинарима, пиљарима, цвећарима и свећарима из кварта Палилулског. На дан 23. и 24. септембра ове године: Ашчијама и ћевабџијама из кварта Врачарског, Савамалског, Палилулског и Варошког. На дан 19, 20, 22 и 23 септембра ове године: Агентима, комисионарима, посредницима, огласним заводима, заступницима, разним предузећима, посредничким биро-има, биро-има за млађе и заводима из кварта Врачарског, Палилулског, Савамалског, Теразијског, Дорћолског, Варошког и Топчидерског Комесаријата. На дан 25. и 26. септембра ове године: Ћевапџијама, ашчијама и бифеџијама из свију квартова. На дан 27. и 29. септембра ове године: Бифеџијама и продавницима ужичких производа из свију квартова. Упозоравају се порески обвезници горе означених занимања, да пре горе одређених дана расправе — могу доћи у Судско Оделење Општине града Београда (Књегиње Љубице ул. бр. 21, партер соба бр. 2) сваког радног дана од 7.30—12.30 пре подне и од 16.30 до 18.30 после подне, суботом од 7—12 а недељом од 9—11 часова, да виде у послатим списковима Пореске Управе предложену пореску основицу од стране Пореске Управе, као и тачан дан посебице за сваког пореског обвезника, када ће се његова расправа обавити у Пореском Одбору, да би истој могао присуствовати и евентуално примедбе учинити. Власник: Општина Београдска. — Уредник: Слободан Ж. Видаковић, референт за штампу О. Г. Б„ Немањина 23.