Policija

а

завукао га — где треба (употребио је реч која се не штампа). До изјутра се загнојило и ја се јавим за лекара, који ме упути у болницу од — гоноре-е (и овде је употребио вулгарну реч). Али ово ми је помогло свега за 15 дана. После тога ме вратише као здравог у апсу. Морао сам употребити други начин, Једнога дана натрљао сам своје очи гнојем из очију једнога врљавог апсеника,; затим се почех дерати и ударати око себе и главом о зид. Због овога ме упутише на посматрање у лудницу. Постигао сам што сам желео и умирио сам се. Имао сам све удобности, а шта више приликом свакодневног изласка у варош са болничарем, крао сам дуван по радњама и про давао у болници.

На суду сам признао а и остали су признали. Кад су нас питали да ли се кајемо, ја сам се заплакао и рекао да се јако кајем. Али ваљда зато да ми због тога не би имали рђаво мишљење о њему одмах додаде:

= Ја могу да плачем увек кад хоћу. За тим настави: Грговци су одустали од тужбе и опростили нам. Суд мене и Сељу пусти као малолетне. Ћамора доби 6 месеци затвора а Анаф_ и Бераха по 6 месеци полицијског надзора. Енога сад Бераха чиновник на железници.

Враћен је Управи, али је опеш морао бити пуштен : на улицу, пошто је малолетан.

Он не зна ни за оца ни за мајку. Учио је један разред

гимназије, прочитао „Картуша“ и гледао у биоскопу „Рокамбола“. Ово образовање усавршава свакодневно праксом, а мисли да има више од 7 година од како је почео да краде. У Нишу је почетком рата украо једној жени 5000 динара. У Загребу је ту скоро био затворен. Побегао је из затвора пошто се провукао кроз решетке на прозору (то му је специјалитет). Но како је прозор био на првом спрату, за мало што се није скрхао спуштајући се низ олук.

Када је у апси највише жали за Љубазницом, Јер треба знати имао их је две у Београду. -

Ко зна шта он данас предузима и шта се од њега има очекивати кад постане пунолетан. Изгледа да закон то само чека да би га послао за — колац.

; Б. П.