Policija

— 741 —

м какво друго земљиште, ако га има, то где је ово, колико је од кад га има и по ком је основу дошао до њега.

„Из овог предмета само се види, да је молиочев отац сад на једном земљишту, за које се по самој пресуди среске власти сигурно не зна чија је то својина, јер је том пресудом казато, да се о својини тог земљишта има предузети судска расправа, да се њоме утврди чија је баш то својина, а молиочев је отац том пресудом кажњен, да би он прибавио чист правни доказ за ту својину, ако је његова, а никако да буде на том земљишту без таквог чистог доказа. |

„По томе остаје све до те расправе под питањем влас-. ништво тог земљишта, па онда остаје под питањем до те расправе и власништво дотичне општине на то земљиште, на које дотични општински суд за своју општину претендује.

„Шта више из овога се предмета види, да се и друга општина јавља, да је то земљиште у њеном атару, те се тако односно тога земљишта, на коме се жалиочев отац налази, створило право конфузно стање у питању његове својине, што се може пречистити само путем редовне судске расправе.

„Према свему препоручује се начелству, да нареди среској власти, да ово према горњем изврши тачан и исцрпан игвиђај, односно жалиочевог навода у жалби за оно земљиште, што је вели раније од државне утрине добио, као и да ли он има и друго које земљиште, све како се у горњим тачкама о томе тражи, па да се о свему томе право чисто стање утврди и онда да се резултат о свему томе овом Министарству пошље са повратким само акта рађених по жалби жалиочевој упућеној Министарству.

„Док Минпистшарсшво не одлучи, по реченој жалби жалиочевој, нека се задржи извршење извршне иступне пресуде“.

Поводом ових примедаба писар Миловановић молио је наше Уредништво за обавештење:

1. Ко може задржати од извршења извршну судску одлуку по предмету иступне кривице |

2. Да ли се одлука иследне власти, коју је оснажио првостипени суд мора у року извршити или услед изложених примедаба Министарства Пољопривреде има остати не извршена»

На постављена питања Уредништво одговара ово:

Да су пресуде полицијских власти изречене по иступним