Policija

ЕЗВБА доба моћи, „мислећи“ да је дан, кад год би зраци рефлекторг. ударили у кокошарник, |

Из сличних разлога и сви ми ком смо тада још били у Београду, волели смо да поседимо '5у. — Толико радни описа. времена у коме са одиграо догађај о коме вам причам,

Једнога јутра дакле, стигао са нешто доцније у сво; кварт. Дежурни ме извести, да ме је х. управник тражио телефоном и наредио да му се јавим, те пожурих у У праву.

Управник је био изашао те се јавих члану помоћнику који ми укратко изложи ствар због које сам позван;

— Господине П.... рече ми ог. Пре петнаест дана нестала је једна девојка и до данас није могла бити пронађена. Њено име и остали податци надззе се ва озој цедуљици. Отац, њен долазио је јутрос код г. управниха и понова га молио, да. му пронађе ћерку. Господин управник је за тај пос'о одредио вас. надајући се да ћете имати успеха.

_ Примих пружену ми цедуљицу, на којој је стајало; Зора Н... стара 17 година, ћерка Н. Н. урговца, стан „улипа.... једна од попречних Макензијевој.

Обећавши да ћу учинити што ми је могуће за проналазак девојке, пожурих у стан њених родитеља, према означеној адреси. На моје куцање, пошто сам почекао неколико дугих тренутака, врата ми отвори постарија жена са повезаном гл вом и уплаканим очима — мајка.

Пажљиво бирајући речи, објасни:: јој разлог моје посете. замолих је за неколико обавештења. Сиротица ми је одговарала гушећи су , сузама, те ја, нашавши што сам мислио да ће бити довољн' за даљу истрагу, рекох јој нуколико утешних речи = пожурих да прекинем овај непријатан посао.

Међу књигама нестале Зоре (она је била ученица жепске. гимназије), нашао сам неколико ги. ама и дописних карг.а сумњиве садржине. Нарочито |. "ада у очи једна гописна карта, фотографија француск.. аатровза, овога истога Жана, који је мало час био са нами. Рече које је он на тој својој фотографији упутио несталој Зори, давале су ми наде да ће он знати што о њој. Друге карте и писма била су од друга рица. — Да бих се уверио у својим сумњама, потражих две три од ових другарица, по адресама које сам из писама сазнао. Срећом нашао сам прве две код куће, (јер као што вам је