Policija

— 865 —

„ жоввато наше цевојке не устају рано), те са неколико унакрсних " митања еазналох од њих ва је Зора са овим Жаном „провокила љубав“, што сам у осталом и сам из УЖЖанове фотографије закључио, али ми ни једна не умеде рећи где се Зора сада налазила н да ли Жан зна што о њој.

Није ми остало друго но да лично потражим Жана, за кога ми рекоше да се налази код француских батерија на Топчидерском Брду. Узех једна кола и одвегох се тамо. Затекох котавданта, француског потпуковника, пред постројеном целожупном посадом, очекујући долазак генерала Живковића ради стотре. Надао сам се да Ке Жан свакако бити ту те се одмах јавих команданту, који ме пажљиво саслуша, а кад ја заврших ов се окрете постројеним војницима и рече гласно:

= осподин Жан Дипон, да ли је туг

— Овде сам! одазва се један матроз, у коме одмах нознадох Жана по слици коју сам имао.

-— Извољлите доћи овамо, позва га командант.

"Кад Жан дође испред нас и стаде позлравивши командакта, овај му рече показујући на мене:

|--" Господин је чиновник полицијски и има да вам постави неколико питања, на' која вас позивам да одговорите истинито,

= Можете му поставити потребна питања, рече затим мени.

Био сам се спрењио да Жана жестоко нападнем оптужбама н оштрим речима, да изазовем његову збуњеност ако "не и признање, јер је човеку у узбуђењу много теже лагати, 'али сам после оваког понашања од стране команданта морао одустати од те своје намере. У остаком на лицу Жановом већ се примећивало бледило.

= Господине, рекох,му. Ви сте познавали Зору Н... до пре петнаест дана свакодневно сте са њоме шетали, а судећи но овој вашој карти и волели сте је. Да ли је "вами познато ка се Зора није више вратила својој кући од како је. пре 45 дана од ње стишлаг

Жаново лише пожуте.

—- Није ми познато, господине, да је Зора нестала, рече, "а јесам био њен пријатељ и ишао са њоме. Од пре петнаест дана не виђам је више, Мислио сам да се наљутила и да зато "не излази. |

—- "Дакле, није вам повнато где се Зора сада налази>

„Полвција“ » б