Policija

— 620 —

.

Суду општине беличке:

1) Када поједини општински одборници напусте своје положаје, односно кад престану да врше законом додељене им дужности а не поднесу оставку на положај, онда ће општински «суд по званичној дужности известити о томе надзорну државну власт, која ће на основу чл. 149. зак. о општинама тражити од Државног Савета њихово разрешење. у

2) Никакав избор општинских часника не може се друкчије вршити до само путем кандидатских листа, састављених по „чл. 53. 8. зак. о општинама.

Ц. Вуколи Спасићу, општинском благајнику — Илино Брдо: У „Полицији“ за прошлу годину бр. 15—16 (Поуке и „обавештења, 10, 2) дато је опширно објашњење о јавним

исправама, а у прошлом броју листа налазе се одговори на «сва остала питања.

Ш. Суду општине криворечке (срез златиборски) :

Ни у закону о таксама ни у његовим правилницима није _ речено јасно, да ли се такса из ТБр. 377. такс. тарифе има наплаћивати увек или само онда кад се пресуда извршује продајом имовине. Но из напомене уз овај тарифни број закључујемо, да се ова такса има наплатити увек кад <е новац за извршење пресуде или решења налази код општинског суда, било да је он добивен продајом имања осуђеног лица, било да је наплаћен другим начином.

Св. Бр. 829.

М. Суду општине раковачке (срез пожаревачки) :

1. На тужбе за иступна дела, које се подносе општинском «суду, плаћа се само такса из ТБр. 370. а не такса из ТБр. 82. као што је то објашњено у „Полицији“, Бр. 3—4 за ову годину (Поуке и обавештења, ХУП).

2. Ако су иступна дела учињена из користољубља, онда «се досуђена накнада штете и кривични трошкови наплаћују