Policija

7 001

која не може бити мања од 240. дин. на годину (чл, 118). По мишљењу уредништва председник и остали општински часници немају право на ову награду, јер је закон не предвиђа. Да је законодавац, и овим лицима хтео дати награду за вршење •благајничких послова поред редовне дужности, он би то нарочито нагласио као што је то учинио за деловође и писаре,

ХХШ.

„Јовану Шћепановићу, писару Управе вароши Бело Поље:

1. Пошто управник вароши Бело Поље има ранг среског поглавара по решењу Мин. Савета од 19 септембра 1923 г. (Полиц. Зборник, стр. 69). то се при ислеђењу и пресуђењу иступних дела из Ш части казн. зак. има придржавати прописна 5 10 полиц уредбе.

2 Одобрења која родитељи или старатељи издају малолетницима за ступање у поједине школе и т. д. имају карактер писмена из ТБр. 3—4. такс. тарифе, и подлеже такси из тих "тариф. бројева.

ХХМ.

Суду општине камендолске: |

Коме се и под којим условима може издати уверење о сиротном стању прописано је у чл 5. тач. 6. зак. о таксама. Дефинтивно разведен брак сматра се као и да није постојао.

Св. Бр. 1374.

ХХУМ.

Суду општине корманске:

Законом о општинској мерини (кантарини) дато је право ошштинама, да у корист својих каса наплаћају таксу (мерину) на робу која се у њихових атарима, а у јавном саобраћају, продаје по тежини и запремини (роба која се продаје ђутуре не подлежи плаћању мерине) у количинама већим од 25 килограма или литара (чл. 1. зак, и чл. 1 и 8 правила за његово извршење),

Величина мерине одређена је чл. 9. ов. зак. и чл. 136. фин. зак. за 1924—1925 г.

По чл. 2. зак. о општ. мерини, мерина се наплаћује у жорист касе оне општине у којој је роба продата, а по чл.