Policija

— 631 —

Према последњој реченици тач. 24 чл. 1. Такс. и Пристојбинског Правилника, оваква уверења, издата од привашних лица, не могу бити ослобођена, јер се од таксе ослобођавају само документа издата „од власти.“ За остала писмена видети детаљно у овом истом зак. пропису.

ххХиа.

Суду општине суковске (срез нишавски):

Одговори на постављена питања оштампани су у Полицији за ову годину: Бр. 1—2 и Бр. 11—12 Св. Бр. 2269.

ХХХМ. Драг. П. Дамјановићу, пенз. — Скопље:

За оверу потписа и печата на писменима и актима плаћа се такса из ТБр. 43 под а, а за потврђивање тапије или убаштињења такса из ТБр. 78 так. тарифе.

Такса из ТБр. 78 не искључује наплату таксе из ТБр. '68 која се плаћа код првостепеног суда, који стварно тшапију шврди, као ни наплату општинске таксе из ТБр. 349.

Власт која потврђује тапију или убаштинење (полиц. власт) дужна је претходно уверити се је ли такса за правни посао (ТБр. 12 садашњег закона) уредно и на време плаћена, па ако није, онда је дужна пре свега поступити по чл. 51 зак. о таксама.

ХХХУМ. Суду општине клисурске (срез белопаланачки):

Кад једно лице падне под стечај а дугује извесну суму пореза и приреза, онда се при коначној расправи стецишне масе првенствено наплаћују државне дажбине пошто, према закону о непосредном порезу, држава има првенствено право наплате државног пореза.

(СВ: Бр. 181.

ХХХМ Суду општине обринске (срез дренички):

1. У месту гле је седиште финансијске управе, за наплату пореза, приреза, и састав гореских рачуна надлежна је финансијска управа, а у осталим местима отиптински суд.