Policija

ИВО

члановима Удружења из целе земље. На њима има право присуства и учешћа у претресу сваки члан.

На овим ће се састанцима доносити после претреса одлуке по претресаним питањима, ако то Управни Одбор за сходно нађе. Одлуке се доносе већином гласова присутних чланова. Удружења.

Члан 9.

Удружење има своје одсеке у већим градовима ('оснивању тих одсека одлучује Управни Одбор.

Старешине и секретари су одсека чланови Удружења из: дотичних градова које одреди Управни Одбор.

Задатак је Одсека:

1. — прикупљање нових чланова Удружења у дотичним. областима и прибирање чланских улога, који се имају слати благајнику Удружења;

2. — претресање питања из круга циљева Удружења, која им тога ради достави Управни Одбор Удружења или: који старешина Одсека за потребно нађе. Ово ће се претресање чинити на састанцима чланова Удружења из дотичних. градова и одговарајућих области. |

Члан 10. Приходима и имовином Удружења управља благајник и. о томе полаже полугодишњи рачун Управи. Приходи су Удружења:

|. — члански улози, чију величину одређује годишња. Управа, 2. — потпоре, које би му биле дате, 3. принос друштвене имовине. Члан 11.

Скупштину чланова Удружења сазива Управни Одбор. трогодишње (и то у време сазива Правничког Конгреса и у истоме месту). Ванредна скупштина се може према потреби увек савивати од Управног Одбора.

Радом скупштине руководи Управа Удружења.

Дневни ред утврђује Управни Одбор.

Скупштини редовној или ванредној се саопштавају извештаји о финансијском и моралном стању Удружења.