Policija

па 55

"Скупштина одлучује већином гласова присутних чланова Удружења. Члан 12. (ва правила се могу мењати од скупштине Удружења та предлог Управног Одбора или на захтев 20 чланова Удружења, Управни Одбор ће прописати Правилник за извршење ових Правила и по потреби мењати их.

Затим се прешло на извештај о раду Удружења и о његовој вези са Међународним Удружењем. Реферисао је секретар ИП. Зуловић. Видело се да Удружење до сада броји 120 чланова од којих су 72. њих постали и чланови Међународног Удружења. Сам одзив наших правника, међутим био је врло слаб. Управа је још октобра месеца прошле године упутила један циркулар свим судским властима у земљи, јавивши им за постанак Друштва, и са позивом упућеним правницима да им за ступање у чланство, пружа своју сарадњу. Од Судова у Србији «само Касациони Суд и варошки Суд у Београду и Првостепени Суд у Неготину, одазвали су се овоме и скоро све „стручно особље њихово уписало се за чланове. Од осталих «судова ни један.

У мају ове године одржаће се у Брислу конгрес Међународног Удружења, на Који је позвано и наше Удружење. 'На конгресу ће бити изнета четири питања, 0 којима ће имати да се донесе начелна одлука. Од нашег Удружења, као и од свих осталих националних група, тражено је да се пошаљу реферати по тим питањима, како би се на тај начин дошло до што тачнијег решења истакнутих спорних питања. — Потпредседник г. Рр Т. Живановић, саопштио је Скупашгини то, и одмах су питања била додељена референтима жоји ће тај посао свршити. За овим је потпредседник истакао питање о одашиљању наших делегата (а то су, као што је то Правилима предвиђено, сва три потпредседника). Како је Удружење још у тренутку свога стварања, те према томе не располаже никаквим финансијским средствима, то је Скупаштина одлучила, да се Удружење у томе смислу обрати за _ потпору Министарствима Правде, Просвете и Унутрашњих „Дела. То је већ и учињено, и сигурно је да ће се на тај