Policija

А

звање полицијског писара распоређено је једино у П категорији а неми у Ш категорији, те по томе г. Г. К,И.В.иК. нису могли бити постављени на звање полицијског писара у Ш категорију. |

Поред тога ни један од именованих нема спрему школску прописану чл. 6. Закона о чиновницима за службу треће категорије, те ни по томе нису могли бити постављени за чиновнике Ш категорије.

Ово је решење противно чл. 18. и 54. Закона о чиновницима, јер они нису могли ступити у 3. групу Ш категорије као помоћну пре но што испуне прописане услове, који се за то постављају у овим законским наређењима.

Што се тиче г. Б. он нема спрему прозисану за службу |Е категорије, јер нема пуноважног доказа да је свршио осам разреда гимназије са матуром, те по томе није могао бити постављен ва чиновника И категорије противно чл. 6. закона о чиновницима“.

ДНЕВНИЦА ЗА СЛУЖБЕНА ПУТОВАЊА.

(Распис Главне Контшроле месним контролама од П. децембра 1925. године, Бр. 71.767.).

„На питање једне Месне Контроле како се при службеном путовању има рачунати днчевница по Уредби ДРБр.. 96.000/20. да ли од часа поласка из стана или од часа поласка воза. и обратно при совратку, — Главна Контрола узела је у оцену то питање, па је нашла: да дневница за сва службена путовања, у смислу прописа Уредбе ДРБр. 96.000/20, припада од часа поласка из стана, и обратно при повратку до доласка у стан, пошто се тако признаје и накнада на име фијакерине,

Предње се саопштава Месној Контроли ради знања и управљања.

Из опште седнице од 8 децембра 1925. године.“ —

Резервним официрима за одређивање степена основне плате и стакарине имају се рачунати све године проведене у: офиц, чиновима, почев од дана проивводства.

Минкстар Војни, на учињено питање: Да ли орберрним